- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Putevi u većem delu Srbije prohodni, problemi sa strujom u planinskim mestima

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEVojska Srbije pruža pomoć civilnim vlastima u otklanjanju posledica obilnih snežnih padavina
Vojska Srbije pruža pomoć civilnim vlastima u otklanjanju posledica obilnih snežnih padavina - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
Pratite nas
U Srbiji se otklanjaju se posledice snežnog nevremena. Vanredna situacija je u Babušnici, Novoj Varoši i delovima Vranja. Probleme sa strujom imaju domaćinstva u pojedinim planinskim mestima u Novoj Varoši i Crnoj Travi. Putevi u većem delu zemlje su prohodni.
U opštini Svrljig sedam sela bez struje
U opštini Svrljig sedam sela još uvek bez struje. Na terenu su bile i tokom noći sve raspoložive ekipe ali se radi o velikim kvarovima.
Bela Reka i Jasenovo i dalje vez struje u novovaroškom kraju
U novovaroškoj opštini su bez struje još uvek meštani Mesne zajednice Bela Reka i deo Mesne zajednice Jasenovo (zaseok Ojkovica), kako su ekipe na terenu, očekuje se da će do kraja dana stići struja i do njih.
Tokom dana biće pročišćeno i do svih zaseoka Nove Varoši, gde je još uvek na snazi vanredna situacija. Bez struje je i deo potrošača u Priboju (20 domaćinstava u selu Ograda) i manje od 100 potrošača u Prijepolju (Gostun).
U bruskom kraju bez struje 29 domaćinstava
U bruskom kraju zbog kvara na trafo stanici bez struje je još samo 29 domaćinstava u planinskom zaseoku Simići.
JKP „Rasina“ iz Brusa radi na raščišćavanju puta i očekuje se da će radnici Elektrodistribucije uskoro otkloniti kvar i normalizovati snabdevanje.
Normalizacija situacije u Vranju
U delu Vranja gde je pre dva dana proglašena vanredna situacija, situacija se normalizuje.
Od juče su prohodni državni putni pravci na teritoriji grada, danas je sva mehanizacija upućena ka lokalnim seoskim putevima, kažu u gradskom Štabu za vanredne situacije.
Raščišćavaju se i pojedini mahalski putevi u Poljanici, a kako saznajemo, i snabdevanje strujom je normalizovano u tom kraju.
Problemi sa strujom u planinskom kraju Ivanjice
Meštani sela u planinskom kraju Ivanjice ovih dana probleme imaju sa snabdevanjem električnom energijom.
Zbog čestih kvarova, proizvodnju nisu mogle da organizuju ni neka preduzeća.
Reporter RTS-a javlja da nisu rešeni svi problemi koji su zadesili meštane Ivanjičkih sela, ali i sela koja se nalaze u neposrednoj blizini same varoši.
Problema nema na glavnim putnim pravcima, svi su prohodni, ali se do mnogih domaćinstava još uvek ne može doći pa se čiste i lokalni putevi, odnosno ti seoski putevi u planinskom kraju.
Na pojedinim deonicama ima do 10 centimetara snega. Neprohodni su putevi u Crnoj Travi, Sjenici, Tutinu i Babušnici. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. U Prijepolju je vanredna situacija ukinuta, a Lim se povukao u korito.
Sneg koji je tokom vikenda padao u delovima Srbije napravio je probleme meštanima pojedinih sela koja su bez struje. Posla je bilo i za spasioce koji su iz zavejanog autobusa na putnom pravcu Vranje–Kriva Feja, kod Sokolovca, evakuisali građane.
Još se traga za 53-trogodišnjim Milinkom Čorbićem koji je nestao pre tri dana u selu Reka, između Rudna i Studenice. U Novoj Varoši oko 580 domaćinstava i dalje je bez struje, u Crnoj Travi oko 200 meštana.
Putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni ali na pojedinim deonicama ima do 10 centimetara snega, prenosi RTS.
Neprohodni putevi su u Crnoj Travi, Sjenici, Tutinu i Babušnici, dok su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni. Vanredna situacija je ukinuta u Prijepolju, koja je uvedena zbog obilnih padavina, a Lim se povukao u korito.
Sneg - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
DRUŠTVO
UŽIVO Bez struje 300 potrošača u župskom i bruskom kraju, ukinuta vanredna situacija u Prijepolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala