- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iznenađujući izbor – mladi Srbin među naslednicima slavnog Hrvata /video/

© Foto : FK Partizan / Miroslav Todorović Kristijan Belić
Kristijan Belić - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
Pratite nas
Fudbalska opservatorija CIES je objavila zanimljivo istraživanje o mogućim naslednicima jednog od najboljih veznih fudbalera svih vremena Luke Modrića.
Modrić je zlatnim slovima upisao svoje ime u istoriju fudbala, što kroz godine provedene u Real Madridu, što kroz uspehe sa reprezentacijom Hrvatske.
Ipak, njegova karijera se bliži kraju, a kako je igrača tog profila, veznjaka sa istančanim osećajem za dodavanje, ali i za odnos prema timu više nego prema svom učinku, Fudbalska opservatorija CIES je objavila zanimljivo istraživanje.
U konkurenciju su uvršteni fudbaleri mlađi od 23 godine i veoma je zanimljivo da se među njima našao i jedan srpski igrač.
Radi se o Kristijanu Beliću, momku koji briljira ove sezone u ekipi Partizana, pošto je u prethodnoj sezoni bio „nenavođena raketa“ i samo je nizao kartone i pogibeljne startove.
Belić se značajno promenio između sezona, dobio je veliki prostor u Partizanu i to je savršeno iskoristio – na 14 mečeva u Superligi Srbije postigao je jedan gol i imao čak pet asistencija, što ga čini drugim najboljim asistentom iza saigrača Bibrasa NAtha, a zajedno sa Lukom Gojkovićem iz Javora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala