- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Filip se oglasio po dolasku u Grčku: Morao sam da odem – vratiću se u NBA

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
Pratite nas
Filip Petrušev, srpski reprezentativac, stigao je u Grčku posle vesti da je ptopisao za Olimpijakos, ali je odmah pri dolasku istakao da će se jednog dana vratiti u NBA ligu.
Posle samo nekoliko meseci u NBA ligi Filip Petrušev vraća se u evropsku košarku i ponovo će nositi crveno-bele boje, ali ovoga puta u dresu Olimpijakosa.
Prve izjave dao je odmah po dolasku u Grčku i i istakao je da jedva čeka da izađe na parket s obzirom da u proteklom periodu nije imao puno prilike da igra.
„Osećam se veoma dobro. Počastvovan sam što sam deo ovog kluba. Jedva čekam da počnem da igram. Biću u boljoj formi u Evropi, prošao sam neke stvari u NBA koje se nisu očekivale, nisam ja kriv, ali mislim da sam mlad igrač, moram da igram. Osećam da mogu da pomognem timu“, rekao je Petrušev.
Srpski košarkaš najpre je nastupao za Filadelfiju, ali je zatim trejdovan u Los Anđeles Kliperse. Tamo se zadržao svega 48 sati da bi ga oni poslali u Sakramento gde je očito takođe bio višak. Uprkos tome što nije uživao, Petrušev veruje da će se jednog dana vratiti u Ameriku.

„Očigledno sam još mlad igrač i mislim da će biti vremena da se vratim. Otišao sam tamo, stekao iskustva. Video sam kako je i zaista sam morao da odem. Filadelfija je imala prava, a sada ako vraćam i ako želim da idem u NBA za nekoliko godina mogu da idem u bilo koji tim, ne mora da bude jedan tim, tako da još imam vremena. Samo želim da igram", poručio je Petrušev.

Filipa je za dolazak u Olimpijakos savetao i Saša Vezenkov, bivši košarkaš grčkog tima.
„Rekao mi je sve najbolje. Proveli smo dosta vremena otkako sam otišao u Sakramento. Mnogo smo pričali, a on je istakao da bi verovatno trebalo da idem u Olimpijakos, jer sam imao neke druge ponude“, istakao je Petrušev.
Srpski reprezentativac raduje se posebno utakmicama sa svojim bivšim klubom Crvenom zvezdom.

„Volim te boje. Bio sam u Crvenoj zvezdi prošle godine, verovatno sam imao najbolju sezonu u karijeri do sada i veoma mi se dopala atmosfera i navijači, bili su velika podrška i zahvalan sam im. I znam da kada igramo u Grčkoj, navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa su kao braća, tako da sam uzbuđen što ću ostati deo te porodice“, poručio je Petrušev.

Bilo je govora o tome da bi Petrušev mogao da se vrati u Zvezdu, međutim na kraju je potpisao trogodišnji ugovor sa grčkim timom.
Nikola Topić  - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
SPORT
Amerika oduševljena Srbinom – smeši se NBA: „Topić jedna od najvećih priča za predstojeći draft“
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
SPORT
Denver briljirao bez povređenog Jokića – srpski as može da bude ponosan
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
SPORT
Američka saga je gotova – Filip se vratio u Evropu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala