- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Eufor: Nema dokaza koji bi potvrdili postojanje paravojnih kampova

© AFP 2023 / PHILIPPE HUGUENEUFOR
EUFOR - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
Pratite nas
Euforu nisu dostavljeni dokazi ili informacije koje bi potvrdile prisustvo ili aktivnosti bilo kakvih paravojnih kampova u BiH, saopšteno je iz te misije.
„Kako bi održavao sveobuhvatan pregled situacije na terenu, Eufor koristi različita sredstva za sticanje detaljnog i objektivnog uvida u bezbednosnu situaciju u BiH“, navodi se u odgovoru Eufora povodom izjave ministra odbrane u Savetu ministra Zukana Heleza da u BiH „postoje određene snage koje su potpuno dovoljne, osim Eufora, da osiguraju potpunu bezbednost i pomognu Oružanim snagama BiH i BiH da bude sigurna“, za koje nije želeo da se izjasni čije su.
Osim načina za prikupljanje podataka i sredstava koji ima na raspolaganju, Eufor održava redovne kontakte sa svojim partnerima u vlasti u BiH, od lokalnog do nivoa BiH, koji se bave bezbednosnim pitanjima.
„Još jednom potvrđujemo našu posvećenost saradnji sa vlastima u BiH kako bismo efikasno odgovorili na potencijalne bezbednosne pretnje. Eufor kontinuirano ulaže napore u praćenje razvoja situacije u regionu s ciljem održavanja bezbednog i stabilnog okruženja“, ističu iz Eufora za Srnu, prenosi RTRS.
Saradnja Eufra sa predstavnicima vlasti u BiH je od ključnog značaja kako bi se obezbedio proaktivan i usklađen odgovor na bilo koji izazov, navode iz Eufora i dodaju da ostaju čvrsto posvećeni bezbednosti u regionu.
Zastava BiH u Sarajevu - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
REGION
Tužilaštvo BiH formiralo predmet povodom izjava ministra odbrane o navodnim vojnim kampovima u RS
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala