- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Od Lesora sam naučio da se borim – od Gasola da verujem“ /video/

© Foto : ABA liga / Partizan NISDušan Miletić
Dušan Miletić - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
Pratite nas
Očekivalo se da u Partizanu dobije veću šansu, ali kako do toga nije došlo košarkaš Dušan Miletić se otisnuo u inostranstvo i nije pogrešio.
Centar koji ima 25 godina iz Partizana je otišao u Đironu gde je imao priliku da igra u tandemu sa legendarnim Markom Gasolom, a od ove sezone je član poljskog Šljonska iz Vroclava.
Miletić je počeo karijeru u Slogi iz Kraljeva, a kako navodi Jurohups, to je klub odakle je u osvajanje sveta krenuo slavni Vlade Divac.
S vremena na vreme Miletić je dobijao šanse i seća se koliko su mu značili treninzi u Partizanu.
„Na svakom treningu sam postajao bolji igrač. Matijas Lesor je veoma težak igrač za čuvanje, agresivan u odbrani, sa odličnom energijom. Dueli sa njim na treningu su bili važni za mene, mnogo sam naučio od njega, da igram uz kontakt i da se borim pod obručima“, naveo je Miletić.
U leto 2022. Miletić je otišao u Đironu, gde ga je sačekao i kao predsednik i kao saigrač Mark Gasol.
„On razume košarku na drugačiji način. Od prvog treninga sam shvatio koliko zna, a način igre je neverovatan. Može da uradi sve na terenu. Biti u poziciji da učiš od Gasola je fenomenalno, dao mi je savet da uvek treba da veruješ da si dobar igrač i da se onda stvari menjaju, kako tim gleda na tebe, kako rivali gledaju na tebe. Ako ne veruješ u sebe, treniranje nema smisla“.
Pored Željka Obradovića, Miletić je imao šansu da radi sa još jednim velikanom, Špancem Aitom Garsijom.
„On daje slobodu, ali ne do kraja. On želi da razumeš kako da napreduješ. Morao sam da čitam igru više nego ranije, nismo imali mnogo striktnih akcija, niti mnogo komplikovanih pravila, a Gasol me je vodio kroz mnoge situacije, što je bilo odlično za mene“, naveo je Miletić.
Centar visok 214 centimetara na osam utakmica u Evrokupu za Šljonsk prosečno beleži 13,5 poena uz 7,4 skokova, 2,4 asistencija, 1,6 ukradenu loptu i dve blokade, uz prosečan indeks korisnosti od 20,5.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala