- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Protivotrov za Đokovića – po receptu ruskog sina

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković Srbija Italija Dejvis kup
Novak Đoković Srbija Italija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
Pratite nas
U poslednje četiri godine Novaka Đokovića dva puta u istoj sezoni uspeo je da pobedi Aleksandar Saša Zverev, teniser ruskog porekla, ali to je bio podatak koji je važio do Dejvis kupa. Sve do polufinala tog takmičenja Zverev je mogao da se hvali, ali sada mu se pridružio Janik Siner, koji je srpskom asu naneo bolniji poraz nego nemački teniser.
Novak Đoković čini se iz godine u godinu igra sve bolji tenis i ne razmišlja o kraju karijere, što je i logično jer beleži nestvarne rezultate i nema razloga da pomišlja na kraj.
Ipak, cilj koji je zacrtao za kraj sezone nije ostvario. Srbija je eliminisana u polufinalu Dejvis kupa, a glavni krivac je Janik Siner koji je srpskog asa pobedio u singlu, a potom i dubl sa Lorencom Sonegom kada je italijanski tandem porazio Novaka i Miomira Kecmanovića.
Pobedom u singlu Siner je postao prvi igrač koji je uspeo da pobedi Novaka u meču u kom je srpski as imao tri uzastopne meč lopte, a to nije jedini podvig koji je Italijan napravio.
Pre Janika Đokovića nijedan teniser nije uspeo da pobedi dva puta u danu, iako su i prilike za to izuzetno retke.
Osim toga italijanski teniser prvi je igrač koji je Novaka uspeo da pobedi dva puta u dve nedelje posle Nika Kirjosa koji je to uradio 2017. u Indijan Velsu i Akapulku. Pre polufinala Dejvis kupa Srbin i Italijan sastali su se najpre u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu kada je slavio Siner, ali ga je Đoković pobedio kasnije u finalu.
Mladi italijanski teniser posle pobede u Malagi pridružio se Saši Zverevu koji je do polufinala Dejvis kupa bio jedini teniser koji je pobedio Đokovića dva puta u sezoni u poslednje četiri godine.
Zverev je to uspeo 2021. godine kada je srpskog asa pobedio najpre na Olimpijskim igrama, a zatim i u polufinalu završnog mastersa u Torinu, posle čega je nemački teniser stigao do drugog trofeja na završnom turniru.
Te 2021. godine Novak je pretrpeo sedam poraza, a dva od Zvereva.
Godinu dana ranije Novak je izubio pet puta u 46 mečeva, a 2022. godine srpski as zabeležio je sedam poraza, ali svaki je stigao od različitog tenisera, kao što je to bio slučaj i ove sezone.
Tako je Saša Zverev ostao jedini teniser koji je u pretokle četiri godine dva puta iste sezone savladao Đokovića, a prethodno je to 2019. godine pošlo za rukom Dominiku Timu i Danilu Medvedevu.
Po svemu sudeći Siner je ove sezone odlično prepisao recept od nemačkog tenisera ruskog porekla.
Novak Đoković Srbija Italija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
SPORT
„Iznenađujuće“ – Srbija bez „specijalne pozivnice“
Srbija Velika Britanija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
SPORT
Britanac podržao sramno ponašanje prema Novaku: „Ne želim da se atmosfera stiša“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala