- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarska obećala da će otvoriti vazdušni prostor za Lavrova

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaAvion predsednika Ruske Federacije
Avion predsednika Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
Pratite nas
Bugarska je obećala Severnoj Makedoniji da će privremeno otvoriti vazdušni prostor za prelet aviona ruske delegacije koja je pozvana na sednicu Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a u Severnoj Makedoniji, saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„Sada nas je, izgleda, Makedonija pozvala na Savet ministara spoljnih poslova OEBS-a i Bugarska je, čini se, obećala Makedoniji da će otvoriti svoj vazdušni prostor. Ako se to desi, bićemo tamo“, rekao je Lavrov na forumu „Primakovska čitanja“.
Evropska komisija je nakon toga saopštila da moguća poseta Lavrova Severnoj Makedoniji radi učešća na Savetu ministara OEBS-a neće predstavljati kršenje evropskih sankcija.
Ranije je američka agencija AP javila da je Severna Makedonija donela odluku da dozvoli prelet aviona ruskog ministra spoljnih poslova iznad zemlje radi učešća na Savetu ministara spoljnih poslova OEBS-a u Skoplju. Vazdušni prostor će biti otvoren od 29. novembra do 1. decembra, navodi agencija.
Podsetimo, zamenik ruskog šefa diplomatije Aleksandar Gruško rekao je nedavno za Sputnjik da je Rusija dobila poziv za učešće na sastanku i da namerava da učestvuje na nivou ministra.
Zastava Makedonije - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
REGION
Vlada Severne Makedonije donela odluku o sletanju ruskih aviona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala