- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Oluja pogodila jug Rusije /video/

© Sputnik / Artur Lebedev / Uđi u bazu fotografijaOluja u Sočiju
Oluja u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
Pratite nas
Jaka oluja pogodila je Krim. U Jevpatoriji, poznatoj po peščanim plažama, more je postalo olovno-smeđe boje. U Sevastopolju su ulice blokirane oborenim drvećem. Pojedini putevi su poplavljeni. Jak vetar sa mora stvara velike talase, a infrastruktura plaže priličjno je oštećena.
Kako je saopštio naučni direktor Hidrometeorološkog centra Rusije Roman Vilfand, na jugu Rusije 26. i 27. novembra očekuju se orkanski vetrovi sa udarima do 35 m/s.
Prema njegovim rečima, „opasna i alarmantna“ vremenska situacija nastala je usled sudara veoma hladnih i veoma toplih vazdušnih masa.
Na Krimu se predviđaju veoma obilne padavine u vidu kiše, snega i susnežice, udari vetra na poluostrvu dostići će 30 m/s, a na planinama 35-40 m/s. U Rostovskoj oblasti vetar će se pojačati do 28 m/s, na obali Azovskog mora do 30 m/s.
Orkanski vetar očekuje se i u Krasnodarskom kraju – meteorolozi predviđaju obilne pljuskove, grmljavinu i grad, kao i vetar do 35 m/s.
Luka u Sevastopoljskom zalivu, gde je u subotu prekinut pomorski saobraćaj, zatvorena je i u nedelju. Trajekti i čamci ne saobraćaju zbog nepovoljnih vremenskih uslova, saopštila je Direkcija za saobraćaj regiona na svom Telegramu.
Prema prognozi na planinama iznad Sočija tokom noći očekuje se jak sneg.
Takođe je u Odeskoj oblasti Ukrajine više od 130 naselja, kao i hiljade stanovnika jednog od okruga Odese, ostalo bez struje zbog havarije izazvane obilnim snežnim padavinama i vetrom, javila je regionalna elektrodistributivna kompanija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala