- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Aleksandar Srećković Kubura: Nikome sada nije dobro osim svetskoj eliti koja zgrće pare /video/

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Aleksandar Srećković Kubura
Maša Radović i Aleksandar Srećković Kubura - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
Pratite nas
Svet je malo počeo da divlja po oružju što nikome ne odgovara, nikome nije dobro, sem možda nekoj maloj svetskoj eliti koja na tome pravi ogromne pare. Potrebno je da se malo urazumimo i da počnemo da živimo, a ne samo da se bijemo, kaže Aleksandar Srećković Kubura.
Gostujući u emisiji „Maša i...“ glumac Aleksandar Srećković Kubura otkrio je zašto mu prija život van gradske vreve, mora li umetnost da snosi posledice političkih sukoba, ali i s kojim pozorišnim komadom ili filmskim scenarijom bi uporedio današnju situaciju u svetu.
„Očigledno je vrlo jasno da je to što se pokvarilo u zapadnoj civilizaciji univerzalna stvar i dešava se svuda. Možda je rešenje upravo govoriti o tome, ukazivati na to šta se dešava u svetu i na koji način živimo i šta dozvoljavamo da svet postaje, svi mi zajedno. Možda ćemo na taj način prosto da podržimo običnog svakodnevnog građanina naše ili bilo koje druge zemlje da shvati da je krivica i na njemu i da mora svako od nas da se uključi u to da se svet nekako popravi, a definitivno je da mu je popravka i to generalna popravka potrebna“, objašnjava Kubura.
Naš sagovornik se u razgovoru za Sputnjik prisetio i drugovanja sa legendom srpskog glumišta – Đuzom Stojiljkovićem:
„Đuza je živeo isto na Čuburi. Dok sam još bio u Ateljeu noći smo provodili na nekim svirkama i zabavama koje smo tamo pravili. To je bio jedan glumački orkestar koji je nastao na predstavi 'Kneginja od Foli Beržera', dosta davno, na samom početku moje karijere. To je zapravo bila moja prva profesionalna predstava. I onda smo noćima tako pravili sebi glumačke zabave. Đuza je voleo da ostaje do kraja, iako je bio među starijima već tada. Često smo se zajedno vraćali kući, ali nikada nije mogao da pogodi tačno kako da me nazove. On je mene uglavnom zvao Čuča, po kolegi Čučiloviću sa Krsta, a njega je zvao Kubura. Pokušavali smo mi to da ispravimo, ali smo videli da nema potrebe. Onda smo to i privhvatili. I onda sam ja za njega bio Čuča, a Čuča je za njega bio Kubura. Da li je on to prosto pomešao ili mu je to bilo slatko da nas zeza, ne znam, ali eto tako nas je zvao“.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala