- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Belorusija ima sve potrebno za PVO

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem S-400 u Brestskoj oblasti Belorusije
Raketni sistem S-400 u Brestskoj oblasti Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
Pratite nas
Belorusija ima sve što je potrebno za protivvazdušnu odbranu, izjavio je ministar odbrane ove zemlje Viktor Hrenjin.
„Imamo sve i u okviru Savezne države (sa Rusijom) i u okviru našeg sistema PVO“, rekao je ministar u intervjuu za televiziju „STV“.
Prema njegovim rečima, beloruska vojska dobija novo savremeno naoružanje.
„Ove godine dobili smo jedan od najmodernijih sistema S-400 ‘trijumf’, koji je na borbenom dežurstvu, aktivno ga koristimo... Naš vojno-industrijski komitet razvija mnogo zanimljivih različitih vrsta naoružanja i isporučuje nam ih. Svake godine sve više jačamo sistem PVO“, rekao je Hrenjin.
On je istakao da su beloruski partneri takođe zainteresovani za razvoje u ovoj oblasti.

Zajednički PVO u okviru ODKB

Komentarišući planove zemalja Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) za zajednički sistem PVO, Hrenjin je primetio da je „snaga u jedinstvu“, pa će stoga jedinstveni sistem PVO biti moćniji. On je naglasio da je odluka o učešću u projektu prerogativ vojno-političkog rukovodstva zemalja ODKB ukoliko vide kod sebe odgovarajuće snage, resurse i mogućnosti.
Ministar je dodao da i pored odsustva Jermenije na samitu ODKB u Minsku, ova organizacija nastavlja da radi kao što je radila, a da je na Jermeniji da li želi da nastavi saradnju u okviru ODKB.
„Naravno, Zapadu je interesantnije da nas razjedinjuje, da nas jednog po jednog uvlači u orbitu svog uticaja, da nekako nameće svoje interese. Ali to se ne dešava, oni to vide, to ih brine“, ocenio je ministar.
Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da je izgrađen jedinstveni sistem protivvazdušne odbrane zemalja-članica Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti, kao i da sa svakom od država postoje odgovarajući bilateralni sporazumi.
kaver infografika Višecevni raketni bacač Polonez - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
MULTIMEDIJA
INFOGRAFIKA Upoznajte beloruski „hajmars“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala