- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj Filipove agonije u Americi – sledi povratak u Evropu

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2023
Pratite nas
Filip Petrušev završio je svoju kratku misiju u NBA ligi, nakon što su ga otpustili Sakramento Kingsi, objavio je jedan od najboljih košarkaških insajdera Adrijan Vojnarovski.
Očekuje se da će bivši centar Zvezde karijeru nastaviti u Evropi, kao i da će ponovo obući crveno-beli dres, ali ne kluba s Malog Kalemegdana, već Olimpijakosa.
Petručev je početkm jula potpisao ugovor sa Filadelfijom, koja je još 2021. godine stekla prava na njega, kada ga je izabrala kao 50. pika na NBA draftu. Ipak, stvari su počele da se komplikuju nakon što je Filip stigao u Ameriku posle osvojenog srebra sa Srbijom na Mundobasketu u Manili.
Isledili su konstantni trejdovi i seljakanje, kako to samo Amerikanci umeju da „režiraju“ sa igračima koji im nisu u prvom ili drugom planu. Fila ga je trejdovala u Los Anđeles Kliperse gde je proveo praktično samo dva dana, da bi ga Klipersi prosledili Sakramentu. Usledio je debi, pali su i prvi poeni Petruševa, ali nedovoljno da se bilo šta drastičnije promeni za Srbina.
Sada, prema poslednjim informacijama, uvek dobro obaveštenog Adrijana Vojnarovskog, Kingi su rešili da se zahvale Petruševu na saradnji i gotovo je izvesno da će napustiti Kingse posle samo dve odigrane utakmice. Tim iz Kalifornije planira da otvori mesto na poziciji koju je zauzimao Petrušev.
Prema pisanju američkih medija bivši član Crvene zvezde po svoj prilici će karijeru nastavi u Pireju, gde se očekuje da potpiše saradnju sa Olimpijakosom. Filip je osim Zvezde igrao još za Mefu i Efes.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2023
SPORT
Jokić dominirao, Denver se raspao u Hjustonu – Rajaković razbio Čikago
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala