- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Novak Đoković Srbija Italija Dejvis kup - Sputnik Srbija

Ponos i tuga: Novak dva puta poražen – srpski san o trofeju ugašen

Pratite nas
Teniska reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Dejvis kupa od reprezentacije Italije rezultatom 2:1. Najpre je u singlu pobedu doneo Miomir Kecmanović protiv Lorenca Musetija, zatim je Novak Đoković poražen od Janika Sinera u drugom singlu, a onda su Kecmanović i Đoković poraženi u dublu od Sinera i Lorenca Sonega.
Pravi rolekoster dogodio se u polufinalu Srbije i Italije. Pobednika je odlučio dubl, a Srbiji ostaje samo da oseća ponos zbog fanastične borbe srpskog tima, posebno Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića.

Miomir dobro otvorio

Najpre je maestralno Miomir Kecmanović otvorio meč sa Lorencom Musetijem, koji je imao ulogu favorita jer je 27. teniser planete, dok je Srbin 55. na ATP rang listi.
Obojica su stigli u Malagu u jako lošoj formi, Kecmanović je imao četiri vezana poraza, Italijan jedan više, ali je to bila potpuno druga priča kada su zaigrali za nacionalne timove.
Miša je već u uvodnom gemu uspeo da dođe do brejka i bio je psihološkoj prednosti. Bio je agresivan, služio ga je servis, odlično se kretao i izlazio na mrežu, na šta nije imao odgovor Lorenco.
Usledila je potvrda brejka, da bi već u trećem setu Kecmanović zapretio rivalu novim brejk loptama. Ipak, uspeo je Museti da se izvuče i usledio je period igre u kom su njih dvojica relativno lako osvajali servis gemove.
Ništa nije slutilo da bi Kecmanović mogao da propusti rano stečenu prednost, da bi Museti pri rezultatu 5:4 i servisu Srbina uspeo da „ukrade servis“ Miši, a na kraju će se ispostaviti da će to biti dovoljno i za set.
Italijan je u tajbrejk drami slavio rezultatom 9:7 posle borbe od čak 73 minuta, iskoristivši treću set loptu.Nije pao psihološki Kecmanović. Nastavio je da igra strašan tenis iz prvog seta. Nastavio je da bude agresivan, da preti, da stavlja pritisak na Musetija i to je jako brzo donelo rezultat.
Kecmanović je na 3:2 uspeo da se izbori za tri brejk lopte, od kojih je treću iskoristio i posle toga je usledio totalni „raspad“ Lorenca Musetija.Potvrda brejka, zatim još jedna „krađa“ servisa, na kraju je rezlutat bio 6:2, posle samo 42 minuta igre u drugom setu za izjednačenje Srbije.
Tad je bilo jasno da je Srbija ta koja je bliža finalu, jer je Kecmanović bio totalno dominantan.. Gde je stao u drugom, nastavio je u trećem. Prvo lak servis gem, a onda i novi brejk u režiji Miše Kecmanovića. „Crtao“ je po terenu, slao je levo-desno Musetija koji nije uspeo da se oporavi još od petog gema iz drugog seta, kada ga je psihološki potpuno izbacio iz takta razigrani srpski teniski as.
Ekspresno je bilo 4:0 za Kecmanovića, koji je imao dva brejka prednosti, dok je Museti zatražio medicinski tajmaut, jer je osetio bol u zadnjoj loži leve noge.
Nije mogao Italijan da parira Kecmanoviću koji je nanizao čak devet servis gemova, da bi na kraju rezultat trećeg seta bio ubedljivih 6:1, za vođstvo Srbije u polufinalu Dejvis kupa protiv Italije.

A onda, Novakova drama!

Međutim, usledila je prava drama kada su na teren izašli Novak Đoković i Janik Siner.
Srpski as odigrao je dobro samo prvi uvodni gem, a onda počeo da niže greške. Delovao je umorno i iscrpljeno, a to je dovelo do toga da Italijan i suviše lako povede posle prvog seta.
Razloga za strah je bilo, ali eliminisao ga je Novak u drugom setu kada je potpuno preuzeo Sinerovu ulogu. Italijanski teniser počeo je da igra na isti način kao Srbin u prvom setu i scenario je bio identičan samo sa drugačijim ishodom.
Posle tako sjajnog drugog seta delovalo je da Đoković ima potpunu kontrolu, a takav utisak ostavljao je i tokom gotovo celog trećeg seta. Svoje gemove dobijao je rutinski, bez problema dok je Sinera uporno cedio.
Najpre je bilo problematično kada je srpski as ispustio brejk lopte, ali činilo se da može da se odahne u momentu kada je prvi reket sveta u desetom gemu stigao do tri vezane meč lopte.
Činilo se da je siguran Novak, ali onda Siner vadi iz džepa neverovatne servise i hrabro spasava sve tri Novakove meč lopte. Imao je u tim poenima Novak prilike da napadne i završi meč, ali stao je kada je bilo najpotrebnije.
Italijan je iskoristio Novakov psihološki pad, napravio je brejk i na kraju uspeo da slavi i donese svojoj reprezentaciji izjednačenje.

Dubl koji je ugasio srpski san

Trebalo je imati snage, hrabrsto i volje da posle onakvog meča izađe na teren, ali uspeo je Novak Đoković zajedno sa Miomirom Kecmanovićem. Želja se videla, ali mnogo više energije od samog starta viđeno je u timu Italije.
Motivisani Siner leteo je po terenu, Sonego ga je pratio u tom ritmu, a u šestom gemu Italijani stižu i do novog brejka.
Kao da srpski tandem nije uspeo da uspeo da se probudi na startu drugog seta, Italijani su ponovo prvi oduzeli servis srpskim teniserima, ali odmah je uzvraćen brejk i pojavila se nova nada.
Igrali su se maratonski gemovi, a onda su sitnice odlučile i prelomile da Siner i Sonego naprave i drugi brejk. Poslednju šansu Novak i Miomir imali su u desetom gemu kada su imali brejk loptu, ali nije im dozvolio Siner da je iskoriste.
Anketa
Hoće li Srbija osvojiti Dejvis kup?
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
20:05 25.11.2023
3:6, 4:6 – Kraj za Srbiju! Italija je u finalu Dejvis kupa
20:00 25.11.2023
3:6, 4:5 – Smanjuju zaostatak srpski teniseri
Smanjili su zaostatak Novak i Miomir, ali potreban im je brejk da bi ostali u meču.
19:57 25.11.2023
3:6, 3:5 – Potvrda brejka
Uspeli su da dođu do izjednačenja srpski teniseri, ali Italijani potvrđuju brejk.
19:50 25.11.2023
3:6, 3:4 – Novi brejk Italijana
Bilo je opasno jer su italijanski teniseri stigli do 30:15, ali konačno je Srbija imala malo sreće pa je Siner zakucao lopticu u mrežu. Zaustavilo je to Janika koji je napravio i durgu grešku, ali Srbija ne koristi gem loptu posle velike Novakove greške.
Probudilo je to Sinera koji je upisao novi viner i stigao do brejk lopte, ali ne koriste je Italijani. Odličan poen odigrali su hrabri Miomir i Novak, međutim ništa ne može da zaustavi Italiju...
19:42 25.11.2023
3:6, 3:3 – Dramatičan gem
Koliko je samo bio potreban brejk da vrati samopouzdanje srpskim teniserima koji u ovim trenucima igraju daleko bolje nego. Borbeni su, napadaju iz sve snage i stigli su takvom igrom do tri vezane brejk lopte.
Međutim, Siner kao i u singlu, i u dublu pronalazi sjajne servise i spasava sve tri brejk lopte. Uprkos tome, Novak je probudio zver u sebi, zvao publike na nove zvižduke, a Srbija je izborila novu priliku za brejk.
Gem je otišao u nedogled, Italijani nisu iskoristili nekoliko gem lopti, a onda posle velike drame ipak stižu do izjednačenja.
19:29 25.11.2023
3:6, 3:2 – Srbija vodi u drugom setu
Fantastična dva servisa poslao je Novak, a onda je nastavio u odličnom ritmu na kakav Janik i lorenco nisu imali odgovor.
19:27 25.11.2023
3:6, 2:2 – Bravo! Vraćen je brejk
Odličan gem odigrali su srpski teniseri koji su ekspresno vratili brejk! Dobili su šansu i prvu su iskoristili!
19:20 25.11.2023
3:6, 1:2 – Brejk za Italiju!
Ponovo Siner i Sonego imaju sreće, a onda im pomaže još jednom Miomir koji pravi duplu servis grešku. Bili su Novak i Miša u teškoj situaciji, a onda se Malagom prolomio ono čuveno glasno „Idemo“.
Međutim, čak ni to nije poremetilo Italijane koji ponovo uz pomoć mreže stižu do brejk lopte. Nisu iskoristli prvu, ali jesu drugu!
19:15 25.11.2023
3:6, 1:1 – Italijani rutinski
Rutinski su i Italijani došli do gema. Nije idealno reagovao Kecmanović u pojedinim situacijama i to je koštalo srpski dubl.
19:12 25.11.2023
3:6, 1:0 – Dobar start srpskog tandema
Konačno je Kecmanović uspeo da odigra jedan čvršći poen na mreži i Srbija drugi set otvara odličnim gemom.
19:06 25.11.2023
3:6 – Novak i Miomir izgubili prvi set
Crta raspoloženi Siner po terenu i donosi Italiji set lopte. Asom završava Janik.
19:03 25.11.2023
3:5 – Još se igra prvi set
Ni ovaj gem Janik i Lorenco nisu prepustili tako lako, ali je srpski dubl uspeo da smanji zaostatak i ostane u setu.
18:59 25.11.2023
2:5 – Potvrda brejka
Energičnije, sa više samopouzdanja, ali i sa više sreće igraju Italijani. Ipak, srpski tandem daje sve od sebe i ne dopušta protivnicima više tako lako da dođu do gema.
18:54 25.11.2023
2:4 – Brejk Italije!
Italijani greše na mreži, a onda Sonego ne uspeva da vrati u teren Novakov drugi servis. Posle dva odlična poena, nije dobro reagovao Kecmanović koji je zasmetao Đokoviću. Imali su Siner i Sonego i mnogo sreće na mreži posle čega su stigli do brejk lopte koju i koriste.
18:48 25.11.2023
2:3 – Još jednom siguran italijanski tandem
Italijanski tandem ponovo je bez problema stigao do gema, a Novak i Miomir uspeli su samo do poena.
18:45 25.11.2023
2:2 – Bravo momci!
Dobro servira Miomir, Siner je pokušao ponovo da seče, ali je ovoga puta napravio veliku grešku. Odličan gem odigrao je srpski tandem.
18:41 25.11.2023
1:2 – Bude se Novak i Miomir
Italijani dobro igraju kroz sredinu i odlično komuniciraju zbog čega su sigurni ušli i u gem na Sonegov servis. Do prvog poena na servis protivnika Srbija je stigla preko Novaka, a zatim je italijanski dubl konačno napravio i prvu grešku.
Siner je ipak isekao Novakovu loptu u pravi čas i ponovo doneo prednost Italiji.
18:37 25.11.2023
1:1 – Dobar je Novak na servisu
Dobro na startu Novakovog gema napadaju srpski teniseri, a onda osvajaju poen i posle Sinerove greške koji nije dobro procenio kada da izađe na mrežu. U narednom poenu nije se snašao Kecmanović.
Novakovim odličnim servisom Srbija stiže do izjednačenja.
18:32 25.11.2023
0:1 – Vode Italijani
Prvi su na servisu Italijani, odnosno Siner. Vezuju tri poena veoma lako, a onda i četvrti za prvi gem.
18:03 25.11.2023
Ko igra dubl?
Od 18:20 na terenu će biti Novak Đoković i Miomir Kecmanović koji se protiv Janika Sinera i Lorenca Sonega bore za finale!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala