Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Prištinska policija: Na KiM više neće biti vozila sa srpskim tablicama

© Sputnik / Teodor AnastasijevićOpomena prištinskih vlasti vlasnicima vozila koja nisu preregistrovana na RKS tablice
Opomena prištinskih vlasti vlasnicima vozila koja nisu preregistrovana na RKS tablice - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
Pratite nas
Zamenik direktora tzv. kosovske policije za region sever Veton Eljšani izjavio je za radio KiM iz Čaglavice da nakon prve nedelje decembra na putevima Kosova i Metohije više neće biti vozila sa srpskim registarskim oznakama koji nose akronime gradova na Kosmetu.
„Policija ne može da garantuje da posle isteka roka za preregistraciju neće biti paljenja automobila, ali možemo garantovati da posle prve nedelje decembra vozila sa registarskim tablicama KM, PR, PZ, GL, UR, PE i ĐA neće biti na putevima na severu Kosova“, rekao je Eljšani u podkastu ovog radija.
On je istakao da je policija zahtevala od centralnih vlasti da se produži rok za preregistraciju vozila, kako je istakao nakon razgovora sa građanima sa severa Kosova.
„Kad smo dobili te zahteve, mi smo to prosledili kod naših starešina i onda u Ministarstvo unutrašnjih poslova. Tražili smo od MUP-a da naš zahtev proslede vladi, jer smo znali da ona mora da donese tu odluku da ljudi dobiju još jednu šansu da registruju kola. Ministarstvo unutrašnjih poslova je odobrilo naš zahtev i odluka Vlade Kosova je da od 1. do 30. novembra bude preregistracije“, dodao je on.
On je dodao da je od početka procesa preregistracije do danas sa KM na RKS tablice prešlo više od 2.800 automobila.
„Do ponedeljka u 16.00 časova bilo je 2.013 automobila koji su preregistrovani, ali bilo je preko 800 vozila koji su prešli na RKS tablice u toku ovih deset godina. Ima još vremena do 30. novembra, ono što je važno da kažemo jeste da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Centri za registraciju rade i subotom i nedeljom“, rekao je Eljšani.
Kako je naveo, nakon isteka roka za preregistraciju građani koje policija bude zatekla sa srpskim tablicama koje nose nazive gradova na Kosovu, bice najpre opomenuti a da će narednog puta vozilo kojim upravljaju biti oduzeto.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala