- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina uvodi privremeni bezvizni režim za državljane Francuske, Nemačke i Italije

© AP Photo / Chen Zhonghao/XinhuaObeležavanje Dana državnosti Kine
Obeležavanje Dana državnosti Kine - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
Pratite nas
Kineske vlasti saopštile su danas da će privremeno biti uveden bezvizni režim za državljane Francuske, Nemačke i Italije kako bi podstakle turizam nakon pandemije korona virusa.

„Od 1. decembra ove godine do 30. novembra 2024. godine, građanima Francuske, Nemačke i Italije koji ulaze u Kinu radi posla, turizma, posete rođacima i prijateljima, ili su u tranzitu ne duže od 15 dana, neće biti potrebna viza“, saopšteno je iz kineskog ministarstva spoljnih poslova, prenosi Rojters.

Kina je poslednjih meseci preduzimala različite korake, uključujući obnavljanje međunarodnih letova, kako bi oživela svoj turistički sektor nakon tri godine strogih antipandemijskih mera.
Ranije ovog meseca, Kina je proširila svoju politiku bezviznog tranzita na državljane 54 zemlje, a u avgustu je ukinuto testiranje dolaznih putnika na korona virus.
Zvanični Peking takođe želi da povrati svoj globalni imidž nakon sukoba sa mnogim zapadnim zemljama, uključujući neke evropske, po različitim pitanjima - od korona virusa i ljudskih prava, do Tajvana i pojedinih trgovinskih praksi.
Nedavno istraživanje američkog Istaživačkog centra Pju u 24 zemlje pokazalo je da su stavovi o Kini uglavnom negativni.
Više od polovine ispitanika reklo je da se Kina mešala u poslove drugih zemalja i da nije vodila računa o njihovim interesima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala