- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Policija privela jednu osobu zbog isticanja ustaških simbola u Vukovaru

Pratite nas
Vukovarska policija privela je 53-godišnjaka sa područja Zagrebačke županije i odredila mu pritvor od pet dana, zbog sumnje da je u Vukovaru 18. novembra narušavao javni red i mir nošenjem i isticanjem zastave sa ustaškim simbolima.
Kako prenosi hrvatski portal Indeks, privedeni će biti predat u zatvor u Osijeku.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 53-godišnjak, za vreme obeležavanja Dana sećanja na žrtvu Vukovara 1991-2023, narušavao javni red i mir nošenjem i isticanjem zastave s nedozvoljenim simbolima, čime je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira“, saopšteno je iz vukovarsko-sremske policije.

U saopštenju se ne precizira o kojim simbolima je reč.
Inače, Dan sećanja na pad Vukovara je ove godine, 32 godine nakon rata, obeležen u znaku Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) na čijem grbu je ustaška šahovnica sa prvim belim poljem i utisnutim ustaškim pokličem „za dom spremni“.
HOS-ovci su, u organizaciji gradskih vlasti na čelu sa gradonačelnikom, liderom opozicionog Domovinskog pokreta, Ivanom Penavom, ove godine predvodili Kolonu sećanja, iz koje su se orili ustaški pokliči i podignuta desnica.
U Koloni sećanja su bili predstavnici hrvatskog državnog vrha - predsednik, predsednik sabora i premijer - Zoran Milanović, Gordan Jandroković i Andrej Plenković.
REGION
Vukovarom odjekuje "za dom spremni"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala