- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakova poruka sistemu: U Srbiji godinama ne mogu da nas gledaju

© Tanjug / TANJA VALICNovak Đoković u meču Dejvis kupa
Novak Đoković u meču Dejvis kupa - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2023
Pratite nas
Promene koje je u Dejvis kup unela kompanija „Kosmos“ iza koje stoji Đerar Pike nije donela najbolje komentare, a nakon što je ITF prekinuo saradnju sa tom kompanijom očekuje se da se vrati stari format što bi voleo i Novak Đoković.
Nažalost već godinama ljudi u Srbiji nemaju priliku da gledaju Dejvis kup, a za tim žali i Novak Đoković koji je pred četvrtfinale ovog takmičenja koje se igra u Malagi govorio o tom problemu.
„Mislim da je najbolji format negde između starog i novog, ali ne mislim da je ovo sada baš najbolja formula za nacije koje igraju Svetsku grupu. Činjenica da mi kao tim nismo igrali u Srbiji dugi niz godina nije dobra stvar, pogotovo jer ne dajemo šansu ljudima iz Srbije da nas vide kako igramo. Posebno tu mislim na mlade ljude i na mlade tenisere. Znate, ovo takođe daje šansu savezima da na različite načine profitiraju od domaćih mečeva. Nadam se da će se to dešavati ponovo na neki način“, počeo je Đoković.
Srpski as apelovao je na ITF da razgovara sa teniskim savezima i pronađe bolje rešenje kako bi svaka država u nekom trenutku mogla da bude domaćin.
„Lično nemam neki format u glavi, ali mislim da je bitno da ovo pitanje stavimo na sto i da diskutujemo. Ali ne iza zatvorenih vrata. Pričajte sa igračima i sa Dejvis kup timovima. Mislim da svako zaslužuje da kaže nešto jer za sada niko iz ITF-a nije pričao sa nama. To je nešto što bi trebalo da se promeni jer smo mi integralni deo takmičenja. Osećam kao da možemo da pružimo važne informacije i mislim da je ovo pravi način da se to uradi. Ne mislim da ćemo se svi slagati, biće razlika u mišljenjima, ali mislim da su mečevi kod kuće i na strani bitan i istorijski deo Dejvis kupa“, istakao je prvi reket sveta.
Završnica Dejvis kupa godinama se već igra u Španiji.
„A sada dajete jednoj naciji pravo da održava turnir svake godine po tri, četiri, sada pet godina zaredom. Madrid, pa Malaga, po mom mišljenju je to previše. Turnir mora da putuje, ovo je takmičenje koje se igra na globalnom nivou. Mislim da finala Dejvis kupa ili bar F4 ili F8 moraju da se pomeraju svake godine. Ne treba nigde da ostane duže od godinu dana“, zaključio je Novak Đoković.
Srpski teniseri u četvrtfinalu sastaj se sa reprezentacijom Velike Britanije.
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2023
SPORT
„Jurili“ su Novaka, a sada jedan po jedan priznaju: „Polako ostajem bez reči“
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2023
SPORT
Đoković imao spreman odgovor na pitanje o Nadalu i Federeru: „Nije prijatno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala