- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin najavio novi zajednički vojni projekat u okviru ODKB

© Sputnik / Alexander Kazakov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2023
Pratite nas
Postoji značajan napredak u formiranju jedinstvenog sistema PVO zemalja-članica Organizacije Sporazuma o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
On je dodao da je tokom sastanka sa predsednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom, koji trenutno boravi u poseti Rusiji, razgovarao o pitanjima zajedničke bezbednosti.
„Želeo bih da se sada ukratko dotaknem jednog od njih. Tim pre što sutra u Minsku imamo sastanak sa kolegama u okviru Organizacije Sporazuma o kolektivnoj bezbednosti. Jedno od pitanja je formiranje jedinstvenog zajedničkog sistema protivvazdušne odbrane zemalja ODKB“, istakao je Putin.
Ruski lider je podsetio da je Rusija isporučila Tadžikistanu osam lansera S-300.
„Što se tiče Tadžikistana i ono što je juče i danas na radnom doručku izneo predsednik Tadžikistana, tiče se onoga što radimo u ovom pravcu. Već smo isporučili Tadžikistanu dva diviziona naših PVO sistema S-300. To je osam lansera“, objasnio je Putin.
„Sve u svemu, spremni smo da radimo, spremni da nastavimo i završimo ovaj posao i okviru ODKB u celini“, naglasio je Putin.
S tim u vezi, ruski predsednik pozvao je vladu da ne gubi iz vida pripremu neophodnih dokumenata o bezbednosnoj saradnji u okviru ODKB.
Takođe je skrenuo pažnju na primetan napredak u stvaranju jedinstvenog sistema PVO među zemljama Zajednice Nezavisnih Država (ZND).
„Već smo dosta toga uradili u tom pogledu“, dodao je ruski lider.
„Ali, podsećam, vlada mora da izda odgovarajuću naredbu do kraja godine. To je tehničko pitanje, ali vas molim da ga ne gubite iz vida i da ga dovedete do kraja“, zaključio je Putin.
U novom izdanju emisije „Od četvrtka do četvrtka“ pogledajte kako Zapad čini sve da pobeda Rusije bude veća:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala