Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština produžila pritvor Dragiši Milenkoviću iz Kišnice

© AP Photo / Bojan SlavkovicKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2023
Pratite nas
Dragiši Milenkoviću iz Kišnice kod Prištine kog takozvano kosovsko tužilaštvo tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom rata na Kosovu 1999. godine, ponovo je na još dva meseca produžen pritvor, potvrdila je njegov advokat Jovana Filipović.
Ona je posebno istakla da se Milenković već pet meseci nalazi u pritvoru a da tokom tog perioda odbrana uopšte nije obaveštavana i da nije preduzeta ni jedna istražna radnja od strane tužilaštva.
Filipović je rekla da je Osnovni sud u Prištini odbio zahtev odbrane da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti bude saslušan kao svedok u slučaju Milenkovića.
"Specijalno tužilaštvo dužno je da postupa u skladu sa načelom hitnosti što očigledno ne čini jer nije saslušan nijedan svedok, a isto je neophodno učiniti u toku istražnog postupka. Takođe, od strane Osnovnog suda u Prištini odbijen je zahtev odbrane da se u svojstvu odbrane svedoka sasluša premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kao posebna istražna mogućnost, sa obrazloženjem da će on moći da se sasluša u kasnijoj fazi postupka”, objasnila je Filipovićeva.
Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici kraj Gračanice, a tereti se za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala