- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Zapad bi da zadrži uzde za upravljanje svetom

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2023
Pratite nas
Zapad je usredsređen na to da zadrži uzde za upravljanje svetskim procesima, blokira mogućnosti slobodnog razvoja i manipuliše svešću čitavih naroda, zbog čega u raznim delovima sveta izbijaju novi i zaoštravaju se stari sukobi, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„Takozvani kolektivni Zapad je bukvalno fiksiran na to da zadrži uzde za upravljanje svetskim procesima. Radi toga oni bez ustručavanja pribegavaju sredstvima vojno-političkog, ekonomskog, ideološkog, informacionog pritiska, blokiraju mogućnosti slobodnog razvoja i manipulišu svešću čitavih socijalnih grupa i naroda. Usled toga u raznim delovima sveta izbijaju novi sukobi i zaoštravaju se stari“, rekao je Medvedev na sednici organizacionog komiteta Foruma pristalica borbe protiv savremenih praksi neokolonijalizma.

Zapad iskoristio dominaciju u IT oblasti

Prema njegovim rečima, Zapad je iskoristio dominaciju u IT sferi i društvenim mrežama za aktivaciju procesa koji vode globalnoj digitalnoj diktaturi.

„Sjedinjene Američke Države, pre svega, a u manjoj meri Evropa, odlučili su da se okoriste time što su u njima koncentrisani svi glavni IT monopolisti i društvene mreže. Praktično sve što se koristi u svetu, napravljeno je upravo tamo. I, naravno, aktivirali su procese čiji logičan završetak može biti globalna digitalna diktatura“, objasnio je zvaničnik.

On je dodao da ima u vidu beskrupulozne metode koje se koriste kao što su podmićivanje medijskih menadžera i zaposlenih, kao i cenzura na medijskim platformama koju sprovode američki IT giganti.
"Štaviše, to svi vidimo kada se u određenim situacijama naši resursi, na primer, isključe samo zato što oni smatraju da su pogrešni. Ali s obzirom na globalnu prirodu ovih resursa, očigledno je da se radi o nelojalnoj konkurenciji i manifestaciji cenzuri“, naglasio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti.
U sastavu Foruma je 16 predstavnika najvišeg rukovodstva političkih partija zemalja Afrike, Azije, Evrope i Latinske Amerike.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala