- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev koristi terorističke metode i još se time hvali - Rusija će vojnim sredstvima rešiti problem

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaUN: Belgijsko-nemački predlog o pomoći Siriji prošao, isti takav ruski – odbijen dva puta
UN: Belgijsko-nemački predlog o pomoći Siriji prošao, isti takav ruski – odbijen dva puta - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2023
Pratite nas
Kijev koristi terorističke metode i time se hvali, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

„Režim u Kijevu koristi terorističke metode i otvoreno se time hvali. U nedostatku spremnosti Zelenskog i njegovih saučesnika, kao i njihovih zapadnih pokrovitelja da razgovaraju o tome kako da se dođe do takav scenario u kojem će Ukrajina prestati da bude antiruska i vrati se na put dobrosusedskog civilizovanog razvoja, mi ćemo morati vojnim sredstvima da ispunimo ciljeve specijalne vojne operacije“, rekao je on tokom sednice Saveta bezbednosti UN o humanitarnoj situaciji u Ukrajini.

Diplomata je dodao da Kijev oseća bezuslovnu podršku Zapada, koji se „i dalje drži svog ukrajinskog projekta kao najbolje prilike da se oslabi Rusija“.
„Vidimo mahnitu želju kijevskog režima da nastavi sa pokušajima, koji su osuđeni na neuspeh, da se porazi naša zemlja“, rekao je Nebenzja, napominjući da se Kijev sada fokusira na napade na civile.
Nebenzja je dodao da je kijevski „majdan“ 2014. godine bio zamišljen „isključivo kao sredstvo za slabljenje Rusije u interesu Zapada“. Diplomata je uveren da su Ukrajinci cinično iskorišćeni, za ostvarenje scenarija koji je sada vidljiv i u kome nema nikakvih ukrajinskih interesa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala