- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Izvršni direktor EPS: Računi za struju su u poštama,uvereni smo da će stići do roka za popust

Strujomer - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2023
Pratite nas
Izvršni direktor snabdevanja u Elektroprivredi Srbije (EPS) Radovan Stanić rekao je danas da je uveren da će, i pored toga što su radnici Pošte Srbije bili u štrajku, računi za struju za oktobar stići na vreme i da će građani ostvariti popust od pet odsto za redovno plaćanje.
"Danas je 21. novembar, rok za plaćanje je 28. novembra. Mi očekujemo da će najveći broj naših građana biti u prilici da svoje račune plati na vreme i ostvari popust od pet odsto koji je omogućen za redovno plaćanje", istakao je Stanić.
On je rekao za RTS da je EPS sve račune predao Pošti na podelu.
"Mi zaista očekujemo da će svi kupci u roku za plaćanje dobiti svoj račun. Bez obzira na to, predlažemo da svi posete portal eps.rs na kome mogu steći uvid u svoje račune i taj portal pruža niz mogućnosti. Možete videti svoju potrošnju unazad tri godine, sve uplate unazad tri godine. Stvara vam mogućnost da račun preuzmete i ima čak mogućnosti da ga platite, tako da nema potrebe da čekate u redovima na šalterima", kazao je on.
Stanić ističe da se pri tome plaća dvadesetak dinara, što nije trošak koji naplaćuje EPS, već trošak bankarske institucije preko koje se vrši plaćanje.
"Znate i sami da je ta provizija daleko manja od plaćanja na šalterima pošta i nekih banaka", rekao je on.
Upitan da li će EPS kao neka komunalna preduzeća pomeriti rok za plaćanje računa zbog štrajka u Pošti, Stanić kaže da prate situaciju na terenu i da će u skladu sa tim postupati.
"Još jednom kažem da korišćenjem portala prestaje svaka potreba za čekanjem poštara, guranjem u redovima i čekanjem na kopiju račun", poručio je on.
Govoreći o tome koliko građana ostvari pravo na popust, Stanić ističe da najveći broj građana redovno izmiruje svoje obaveze.
"Čak i do 62 odsto naših građana plaća račune u roku i ostvaruje popust od pet odsto. To je negde na nivou dva miliona do dva miliona i 100.000 građana koji svakog meseca ostvaruju popust od pet odsto", rekao je Stanić.
On je dodao da je više od 56 odsto građana uspelo da ostvari popust na racionalnu potrošnju.
"Oni su to uspeli time što su svoju potrošnju u odnosu na jedan od dva oktobra, oktobra prošle i oktobra pretprošle godine, umanjili potrošnju za više od pet odsto. Time je ukupna potrošnja za oktobar ove godine za oko 7,5 odsto manja u odnosu na isti period prošle godine, a čak 19 odsto manja u odnosu na oktobar 2021. godine", rekao je Stanić.
Stanić je istakao da su građani ozbiljno shvatili mogućnost da uštede, a da su sa druge strane iskoristili mogućnost racionalnog korišćenja električne energije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala