- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je evropski prvak poguran ka Evropskom prvenstvu? /video/

© AP Photo / Martin MeissnerItalija
Italija - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2023
Pratite nas
Dramatično je bilo do poslednjeg minuta na Bajer areni, gde su u meču bez golova remizirali Ukrajina i Italija, što je aktuelnim prvacima Starog kontinenta trasiralo put na turnir u Nemačkoj 2024. godine, ali lako je moglo da bude drugačije. U centru pažnje našao se glavni sudija Hesus Hil Manzano koji nije dosudio penal posle prekršaja nad Mudrikom.
Velika prašina podigla se u fudbalskoj javnosti i na društvenim mrežama posle kontakta koji su ostvarili Brajan Kristante i Mihail Mudrik u 92. minutu u šesnaestercu Italije.
I dok jedni tvrde da su Ukrajinci oštećeni jer je bio očigledan prekršaj i start na stopalo skupo plaćenog veziste Čelsija, drugi ističu da kontakt Kristantea gotovo da nije ni postojao.
Uostalom , na videu koji je pred vama možete da pogledate spornu situaciju, posle koje se iskusni španski arbitar Hesus Hil Manzano nije oglasio i nije pokazao na udarac sa 11 metara, čime je Italija uspela da dođe ostvari cilj.
„Azurima“ je posle rapsodije protiv Severne Makedonije i pobede rezultatom 5:2, bio dovoljan i bod protiv Ukrajine na neutralnom terenu u Nemačkoj, dok je „žuto-plavima“ samo trijumf donosio ostvarenje cilja i plasman na EP.
Englezi su prvi u Grupi C sa 20 bodova, slede Italija i Ukrajina sa po 14 bodova, ali „azuri“ imaju bolji međusobni skor (remi 0:0 i pobeda 2:1), kao i bolju gol razliku, pa će oni u Nemačku iduće godine, dok Ukrajinci ostaju kod kuće.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2023
SPORT
Srbija pala u četvrti „šešir“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala