- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Briljantna partija Rusije – umalo izjednačen rekord /video/

© Sputnik / Alexander Vilf / Uđi u bazu fotografijaAndrej Mostovoj
Andrej Mostovoj - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Rusije ostvarila je drugu najveću pobedu u istoriji, savladavši Kubu u prijateljskoj utakmici odigranoj u Volgogradu rezultatom 8:0.
Golove su za Rusiju postigli Ivan Obljakov, Aleksandar Golovin, Anton Mirančuk, Aleksandar Siljanov, Aleksandar Soboljev, Danil Prucev, Nikita Krivcov i Andrej Mostovoj, a u 85. minutu Sergej Pinjajev je promašio penal.
Selektor Valerij Karpin je omogućio debitantske nastupe za reprezentaciju fudbalerima Krasnodara, koje trenira srpski stručnjak Vladimir Ivić, a Prucev i Siljanov su postigli prvence u nacionalnom timu.
Rusija je bila na korak od izjednačenja rekorda u golovima, ali je Pinjajev promašio penal pa je rekordna ostala utakmica iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine kada je San Marino savladan sa 9:0.
Za Kubu je ovo ponavljanje najvećih poraza u istoriji, 1938. su izgubili od Švedske, a 1980. od Sovjetskog Saveza.
Kuba je treća reprezentacija sa kojom je Rusija igrala prijateljske utakmice u prethodnom periodu, posle Iraka u Sankt Peterburgu i Kameruna u Moskvi.
Nekadašnji ruski fudbaler Vladimir Bistrov je zadovoljan izdanjem ruskog tima, navodeći da je gledao veoma lepu utakmicu.
„Tim je pokazao da će svaku utakmicu igrati ovako. Treba da igramo utakmice u Rusiji, a ne na strani, da mogu da nas podrže naši navijači“, naveo je Bistrov.
Aleksandar Golovin, reprezentativac Rusije, rekao je da je uvek srećan da igra pred svojim narodom.
„Samo pozitivne emocije nosim. Očekivao sam jaču Kubu, izgledali su bolje na snimcima. Jasno je, međutim, da im je teško da igraju po našem vremenu“, istakao je Golovin.
Selektor Valerij Karpin je, ipak, nezadovoljan.
„Najmanje osam minuta u prvom poluvremenu kada je Kuba napravila više dodavanja nego u ostatku poluvremena. Pri rezultatu 6:0 smo stali, nismo radili ništa. Nije uticalo na rezultat, ali utiče. Ali, sviđa mi se ishod“, istakao je Karpin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala