- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić krenuo silovito – sudije ga zaustavile: Denver ponovo poražen

© AP PhotoNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš, ostvario je novi dabl-dabl učinak, ali je njegov Denver poražen od Klivlenda rezultatom 121:109 (29:27, 37:31, 26:17, 29:34). Nagetsi je ovo četvrti poraz od početak sezone, a drugi u nizu.
Nije ovoga puta Nikola Jokić bio po broju poena najefikasniji u svom timu, ali je ponovo imao najveći doprinos sa 18 poena, deset skokova i sedam asistencija za skoro 28 minuta na parketu.
Mogao je Jokić verovatno da uradi i mnogo više, ali sudija je dozvoljavao oštre konktakte nad njim, nije svirao faulove pa je srpski as samo pet puta išao na liniju za slobodna bacanja. Sa druge strane kada on napravi kontakt uglavnom je uvek sviran faul pa je Nikola tako prikupio pet ličnih grešaka.
Od 13 šuteva osam je bilo uspešno za srpskog asa, ali bilo je to nedovoljno da se slomi otpor Klivlenda koji je poveo u drugom delu prve deonice. Uspeli su Nagetsi da se približe u drugoj četvrtini, međutim nisu mogli do preokreta.
Plus 20 imali su košarkaši Klivlenda u trećoj deonici, kasnije je i ta prednost rasla pa tako Nagetsima u poslednjoj deonici nije pomoglo ni šest trojki.
Darijus Garland zadavao je najviše problemu Denveru i srpskom asu, ubacio je 26 poena, imao tri skoka i šest asistencija, a mogao je da se osloni na Krega Portera koji je upiosa 21 poen. U Jokićevom timu najefikasniji je bio Majkl Porter junior sa 21 poenom i šest skokova.
Kada je reč o srpskim košarkašima na parketu su bili i Aleksej Pokuševski i Vasilije Micić koji su sa Oklahomom demonstrirali silu protiv Portlanda koij su savladali rezultatom 134:91.
Aleksej je na parketu bio devet minuta, postigao je pet poena, upisao tri skoka i četiri asistencije, dok je Micić za nešto više od šest minuta upisao jednu asistenciju.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2023
SPORT
Nema kraja povredama u Partizanu
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2023
SPORT
Miciću opet šansa „na kašičicu“ – Pokuševski bez minuta u preokretu protiv Milojevićevih Ratnika
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
SPORT
Nova šansa za Petruševa u NBA ligi?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala