Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Meštanima sela Jošanica i Stanuloviće posle mesec dana omogućen pristup imanjima

© AP Photo / Bojan SlavkovicPolicajac tzv, kosovske policije
Policajac tzv, kosovske policije - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2023
Pratite nas
Meštanima sela Jošanica i Stanuloviće, na teritoriji opštine Leposavić danas je, nakon mesec dana, omogućen prolaz i saobraćaj do njihovih imanja i njiva od kojih su bili odsečeni zbog postavljenih betonskih prepreka.
Podsetimo, u pitanju su sela Jošanica i Stanuloviće, a puteve koji ova sela spajaju sa centralnom Srbijom su pripadnici specijalne jedinice prokopali kako bi, kako su tada naveli „sprečili švercerske rute koje su koristili šverceri za prevoz robe iz Srbije ka Kosovu“.
Mnogi meštani koji se nalaze na jednoj ili drugoj strani ovim potezom vlasti iz Prištine osali su bez mogućnosti da obrađuju svoja imanja ili iseku šumu iako im je ona bila na stotinak metara od kuća jer si administrativno pripadali sa druge strane "granične linije Kosova“.
Kako ističu meštani Stanulovića i Jošanice danas je postignut dogovor između meštana, KFOR-a, Euleksa i kosovske policije kojim je predviđeno da stanovnici ovih sela dostave svoja dokumenta, lične karte, vozačke i saobraćajne dozvole kako bi im se omogućio nesmetan prolaz ovim putevima.
Ovi lokalni putevi neće moći da se koriste za ostale vozače i njima će biti zabranjen prelaz iz jedne na drugu teritoriju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala