- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Granični prelaz Horgoš 2 od danas radi 24 sata

© Tanjug / SINIŠA KOŠUNOVIĆGranični prelaz Horgoš
Granični prelaz Horgoš - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2023
Pratite nas
Radno vreme međunarodnog graničnog prelaza Horgoš 2 od danas će, zbog očekivanog većeg priliva putnika u vreme predstojećih praznika, biti produženo na dvadesetvoročasovno.
Do kraja januara sledeće godine ovaj granični prelaz će, umesto od 7 do 19 časova, svakodnevno raditi non-stop, od 0 do 24 časa.
Kako navode iz Uprave carina, to se čini zbog pojačanog prometa putnika i prevoznih sredstava preko državne granice, i ne odnosi se na autobuski i teretni saobraćaj.
Iz Uprave carina podsećaju putnike da na ovom graničnom prelazu važe ista prava i obaveze za putnike, kao i na svakom drugom.
„Što se tiče deviza, odnosno novca, unos deviza u Srbiju je potpuno slobodan. Mogu da unesu deviza koliko god žele. Ukoliko je iznos veći od deset hiljada evra, tada su dužni to da prijave carinskom službeniku. Što se tiče robe, treba da znaju da je lični prtljag oslobođen od plaćanja carinskih dažbina. U lični prtljag znamo svi šta spada, odeća, obuća, stvari za ličnu higijenu i slično. I za naše državljane je važno da su oslobođeni od plaćanja carine na robu u vrednosti do sto evra, koja je za lične potrebe“, rekao je Siniša Antonijević iz Uprave carina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala