- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dominiče, Srbija ti kliče – živeli!

© AP Photo / Tamas KovacsDominik Soboslaj
Dominik Soboslaj - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2023
Pratite nas
Dominik Soboslaj, fudbalski reprezentativac Mađarske, bio je najbolji igrač Srbije u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Pitate se, kako Mađar da bude najbolji igrač Srbije kad čak u nedelju nisu igrali Srbija i Mađarska?
Jednostavno, bar kada je u pitanju fudbalska reprezentacija Srbije, jako jednostavno jer ponovo nije mogla stvari da reši na jednostavan način, već standardno – komplikovano.
Srbiji je bilo neophodno da ne izgubi od Bugarske u Leskovcu u poslednjem kolu kvalifikacija, ali je ona do 82. minuta bila na tom putu.
Od vođstva od 1:0, do zaostatka od 1:2, Srbija je stigla na već sebi svojstven način, a istovremeno je morala da gleda šta se dešava u Budimpešti.
Mađari su od 36. minuta gubili na svom terenu, Crna Gora se nadala da će Srbija napraviti kiks protiv Bugara i da će na kraju sa 14 poena otići direktno na Evropsko prvenstvo, dok bi srpski tim u tom slučaju ostao na 13.
Gubili su Mađari do 66. minuta, a od tog do 68. minuta Dominik Soboslaj je postigao dva gola, preokrenuo rezultat i samim tim omogućio Srbiji čak i da izgubi od Bugarske.
Svega minut kasnije u odnosu na duel u Budimpešti, Srbija je u Leskovcu primila drugi gol za 2:1, čime su golovi Soboslaja dobili na značaju za tim selektora Dragana Stojkovića.
Srećom po Srbiju, u 82. minutu utakmice protiv Bugarske Srbija je golom Srđana Babića stigla do remija i konačnih 2:2 pa je na tabeli ostala iza Mađarske sa 14 poena, dok je Crna Gora treća sa 11.
Bez obzira na sve, svi treba da budu zahvalni Dominiku Soboslaju i da mu požele srećno piće koje je popio u Budimpešti zajedno sa svojim navijačima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala