- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Uhapšen bivši direktor Uprave policije Crne Gore

© Sputnik / Boban NovovićCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
Pratite nas
Službenici Specijalnog policijskog odeljenja uhapsili su jutros bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore Slavka Stojanovića.
Stojanović je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja u vezi sa švercom cigareta, prenose Vijesti.
Portal CdM navodi da je uhapšen i Igor Baćović iz Nikšića, vlasnik jedne firme za transport.
U toku su pretresi na više lokacija u Crnoj Gori.
Slavko Stojanović je obavljao brojne poslove u policiji, a dolaskom Veselina Veljovića 2007. godine na mesto prvog direktora Uprave policije Crne Gore, unapređen je u njegovog pomoćnika za Sektor policije opšte nadležnosti, a kasnije i za savetnika.
U februaru 2013. godine Stojanović je izabran za direktora Uprave policije Crne Gore.
Njegov mandat je obeležio početak "rata" sukobljenih klanova u Crnoj Gori, kada je za samo pet godina ubijeno više od 40 osoba, a brojne mafijaške likvidacije ostale su nerešene, pišu Vijesti.
List navodi da je mandat Stojanovića obeležilo i razbijanje protesta Demokratskog fronta 2015. godine, u toku kojeg je zabeleženo više slučajeva policijske brutalnosti, od kojih je najdrastičnije prebijanje Mija Martinovića i demoliranje njegovog automobila od strane desetak pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice.
Stojanović je ostavku podneo tek krajem marta 2018. godine, nakon što su u centru Podgorice ubijeni Miloš Šaković i slučajna žrtva mafijaškog obračuna Radivoje Jovanović.
Tada je navedeno da je ostavka podneo zbog "pogoršane bezbednosne situacije na teritoriji Podgorice".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala