- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

U železničkoj nesreći kod Odžaka povređene 52 osobe, petoro teže

© Sputnik / Lola ĐorđevićVozilo Hitne pomoći na auto-putu
Vozilo Hitne pomoći na auto-putu - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
Pratite nas
U železničkoj nesreći koja se dogodila u petak, kada je između Ratkova i Odžaka putnički voz naleteo na teretni, povređene su 52 osobe, od kojih pet teže, rečeno je Tanjugu u službi Hitne pomoći u Odžacima.
"Pet osoba je teže povređeno, ostali su lakše povređeni i oni su prebačeni u bolnicu u Sombor, dok je jedan mladić, star 19 godina, prebačen u bolnicu u Novom Sadu", navode iz Hitne pomoći u Odžacima.
Iz Infrastrukture železnice Srbije sinoć je saopšteno da je putnički voz između Ratkova i Odžaka naleteo na teretni voz, da u ovom sudaru vozova nema poginulih, da su povređena četiri putnika, a da je mašinovođa povredio rame.
I putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.
Prema prvim izveštajima sa terena, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor, navedeno je u saopštenju.
Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za sudar vozova.
Iz Srbijavoza je saopšteno da su se železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koju čine ekipe kompanija „Srbijavoz“ i „Infrastrukture železnice Srbije“, odmah uputile na mesto nezgode i da je, prema prvim informacijama, uzrok nezgode ljudski faktor.
''Srbijavoz naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet naše kompanije i da ćemo nastaviti da činimo sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale'', dodaje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala