- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Ana Brnabić: Budžet za poljoprivredu naredne godine biće rekordan

© AFP 2023 / SAKIS MITROLIDISTraktori, poljoprivreda
Traktori, poljoprivreda - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
Pratite nas
Premijer Srbije Ana Brnabić dodelila je večeras vinske trofeje „Open Balkan Wine Trophy 2023“ na Drugom međunarodnom sajmu vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ i tom prilikom rekla da će Vlada Srbije nastaviti da podržava vinare, jer će budžet za poljoprivredu naredne godine biti rekordan i iznosiće 119 milijardi dinara.
„Vlada Republike Srbije će nastaviti da vas podržava u ovome, dodatnim finansijskim sredstvima, dodatnim podsticajima, zato što nam je budžet za poljoprivredu 2024. godine rekordan, 119 milijardi dinara. Od čega će značajna sredstva ići za vinare, vinogradare, za rakijaše“, poručila je Brnabićeva, preneo je Tanjug.
Ona je ocenila da je ovaj sajam drugi put prikazao jednu drugačiju viziju Balkana i zahvalila organizatorima sajma, vinarima i vinogradarima.
© Tanjug / JADRANKA ILIĆDrugi međunarodni sajam vina u Beogradu okupio je više od 600 izlagača
Vino - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
Drugi međunarodni sajam vina u Beogradu okupio je više od 600 izlagača
Drugi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ otvoren je 16. novembra na Beogradskom sajmu i trajaće do sutra.
Sajam se održava pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ i tokom četiri dana Vinske vizije, Beograd će okupiti više od 600 izlagača iz brojnih vinarija, destilerija, gastronomskih kompanija iz više od 28 zemalja, što je duplo više izlagača nego prošle godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala