- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan proizveo plejmejkere za druge – a „nema“ za sebe

© Foto : ABA / Partizan NISAmerički košarkaš Kodi Miler-Mekintajer
Američki košarkaš Kodi Miler-Mekintajer - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
Pratite nas
Košarkaš Baskonije, Amerikanac Kodi Miler-Mekintajer, najkorisniji je igrač osmog kola Evrolige, objavilo je najelitnije košarkaško tamičenje u Evropi. Bivši plejmejker Partizana samo je jedan u nizu kreatora igre koji su se formirali ili prošli kroz crno-bele boje.
Plejmejker Baskonije je u pobedi svog tima nad Barselonom u Vitoriji zabeležio 20 poena i sedam asistencija, što je bilo dovoljno za indeks korisnosti 29.
Iza bivšeg igrača Partizana ostali su bek Virtusa Ife Lundberg sa indeksom 28 i bek Efesa Šejn Larkin sa indeksom korisnosti 25.
Miler-Mekintajer može da se stavi u red igrača koji su nosili dres Partizana na plejmejkerskim pozicijama, a koji sada igraju u Evroligi.

Tu su i Najdžel Vilijams-Gos iz Olimpijakosa, Jam Madar iz Fenerbahčea i Boris Dalo iz Asvela. Do skoro je u priči bio i Leo Vesterman, ali je on sada na nižem nivou, nije više u Evroligi, već nastupa za Karlshajm Merlinse.

Vilijams-Gos je protekle sezone osvojio Evroligu u dresu Real Madrida, a sada nastupa za Olimpijakos, s tim što ga trenutno muči povreda.
Jam Madar je pod velom čudnih okolnosti napustio Partizan i završio u Fenerbahčeu gde pokušava da se nametne Dimitrisu Itudisu, dok Boris Dalo nema veliku ulogu u francuskom Asvelu.
Prethodnih petnaestak godina kroz crno-bele prošli su različiti igrači koji su nosili igru na poziciji jedan, a sada su na evroligaškom nivou.
Iako je Partizan proizveo mnoge dobre igrače, utisak je da mu sada nedostaje pravih plejmejkera u ekipi posle odlaska Dantea Egzuma.
Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz i Pi Džej Dozir pokrivaju poziciju jedan danas u Partizanu, nekada to igra i Kevin Panter, ređe Mateuš Ponitka, čak je u ekipi i mladi Savo Drezgić, ali...
Utisak je da crno-belima nedostaje pravi organizator igre.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
SPORT
Španac trijumf „zalio“ pivom – Željkovi gospodski maniri i pitanje za igrače
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala