- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Neću stići Novaka“ – Nadal priznao, Novak odgovorio: „Makar još jedan meč“

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021.
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
Pratite nas
Rafael Nadal, proslavljeni španski teniser, sve češće se javlja sa treninga, a sada je obavestio javnost da će uskoro otkriti i datum povratka na teren. „Bik sa Majorke“ ranije je najavio da naredne sezone završava karijeru , ali da koliko god pruži maksimum neće stići Novaka Đokovića.
Posle ranog poraza na Australijan openu Rafael Nadal nije uspeo da se vrati na teren jer se još uvek oporavlja od povrede kuka, a i kada se bude vratio on neće moći da igra kao nekada što je njegova lična pretpostavka.
Dok je bio odustan Novak Đoković stigao je do 24 Grend slem titula i tako nadmašio Nadala koji ima 22, a sada slavni Španac smatra da neće moći da stigne srpskog asa.
„Neću prestići Đokovića po broju Grend slema pehara. Nisam u poziciji da to učinim jer nisam igrao tenis godinu dana. Samo želim da ponovo zaigram, da uživam u tenisu, tako da smatram da na tu temu ne moramo više da pričamo“, poručio je Nadal.
Nije i dalje siguran „kralj šljake“ na kom turniru će se vratiti iako je najavljeno da će igrati na Australijan openu.
„Ako ste hteli da vam kažem nešto novo što do sad nisam rekao, onda je to da ću sigurno da se vratim i da igram. Ne mogu da vam kažem sa sigurnošću na kom turniru, ali se stvari razvijaju kako treba. Pre nekoliko nedelja nisam znao da li ću moći da se vratim. U narednih nekoliko nedelja ću moći da kažem više o svemu tome“, rekao je Nadal.
Povratku Nadala nada se i Novak Đoković, prvi reket sveta, koji bi voleo da makar još jednom odigra meč sa svojim najvećim rivalom.
„Smatram da je to dobra stvar za sport, da imamo bar još jedan meč on i ja. To je najveće rivalstvo u tenisu, u smislu broja odigranih utakmica. Nadam se da će se to desiti ponovo. On je veliki ratnik, koji nikada ne odustaje, uprkos svim povredama koje je imao nastavlja da se bori. To je nešto što morate da poštujete i da se divite njemu i njegovom duhu. Svet tenisa, bez ikakve sumnje, sa uzbuđenjem čeka njegov povratak“ , rekao je Đoković.
Srpski i španski as odigrali su 59 mečeva, Novak je slavio 30, Nadal 29 puta i zaista bi bilo fanastično da se broj zaokruži na 60.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala