- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja o progonu Ukrajinske pravoslavne crkve: Zelenski poput rimskih progonitelja hrišćana

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaUN: Belgijsko-nemački predlog o pomoći Siriji prošao, isti takav ruski – odbijen dva puta
UN: Belgijsko-nemački predlog o pomoći Siriji prošao, isti takav ruski – odbijen dva puta - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
Pratite nas
Ambasador Rusije u Ujedinjenim nacijama Vladimir Nebenzja uporedio je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, imajući u vidu njegovu nameru da uguši kanonsku pravoslavnu crkvu u Ukrajini, sa rimskim carevima koje su poznati po progonu hrišćana.
„Predsednik Zelenski, koji je karijeru počeo kao komičar i šoumen, obećao je da će doneti mir u Donbas. A umesto toga pokrenuo je novu eskalaciju koja je dovela do sadašnjeg konflikta. Sada je, izgleda, odlučio da bude u ravni sa rimskim progoniteljima hrišćana – Klaudijem, Trajanom, Neronom i Dioklecijanom“, rekao je Nebenzja.
U Savetu bezbednosti UN u toku je sednica posvećena progonu kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve sazvana na zahtev Rusije.
Ukrajinske vlasti su u proteklih godinu dana organizovale najveći talas progona UPC u novijoj istoriji zemlje. Pozivajući se na njenu povezanost sa Rusijom, lokalne vlasti u različitim regionima Ukrajine odlučile su da zabrane delovanje UPC, a parlamentu zemlje je podnet predlog zakona o njenoj faktičkoj zabrani u Ukrajini.
Služba bezbednosti Ukrajine počela je da pokreće krivične postupke protiv sveštenstva UPC, sprovodi „kontraobaveštajne mere“ – pretrese episkopa i sveštenika u crkvama i manastirima, u potrazi za dokazima „antiukrajinskog delovanja“.
Kijevsko-pečerska lavra - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
SRBIJA
Neronsko zlo u pohodu protiv hrišćanstva: Najveća bitka u Ukrajini - ako unište UPC, sledeća je SPC
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala