- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Predlog zakona: Popis u Crnoj Gori od 30. novembra do 15. decembra

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPopis stanovništva
Popis stanovništva - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
Pratite nas
Popis stanovništva u Crnoj Gori biće sproveden od 30. novembra do 15. decembra. To je predviđeno predlogom Zakona o izmjenama i dopunama zakona o popisu koji je danas predat u skupštinsku proceduru.
"Popis će se sprovesti u periodu od 30. novembra do 15. decembra 2023. godine. U slučaju da popis nije moguće sprovesti u periodu iz stava 1 ovog člana zbog vremenskih nepogoda, nedovoljnog broja popisivača ili drugih opravdanih okolnosti, na predlog direktora Uprave za statistiku, Vlada može da donese odluku o produženju perioda popisa do 15 dana", navodi se u Predlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o popisu.
Ističe se da se uspostavlja softver radi provjere podataka prikupljenih tokom sprovođenja popisa, a koji se odnose na pitanja o nacionalnoj, odnosno etničkoj pripadnosti; vjeri; maternjem jeziku; jeziku kojim lice uobičajeno govori.
"Radi uspostavljanja softvera iz stava 1. ovog člana, kao i revizije koda tog softvera Vlada Crne Gore obrazuje Komisiju za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva", ističe se u predlogu zakona.
Kako se ističe, poslovi Komisije su priprema specifikacije za raspisivanje javnog poziva za izradu softverskog rješenja za provjeru podataka.
REGION
Spajić: Postignut dogovor sa opozicijom o Popisu stanovništva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala