- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

NATO: Situacija u Ukrajini složenija nego što se očekivalo

© AP Photo / Javad ParsaGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
Pratite nas
Situacija na ratištu u Ukrajini je složenija nego što je NATO očekivao, Rusija je pokrenula ofanzivne operacije za opkoljavanje Avdejevke, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u sedištu NATO-a u Briselu.

„Moramo shvatiti da je situacija na bojnom polju složena. Rusija ne planira mir, naprotiv, vidimo kako je Rusija pokrenula ofanzivne operacije, na primer, oko Avdejevke. Ali činjenica da je situacija složenija nego što se očekivalo nije argument protiv pomoći, to je argument za još veću pomoć Ukrajini. Ne smemo dozvoliti da predsednik Putin pobedi, to će biti loše za NATO“, rekao je Stoltenberg.

On je dodao da je Ukrajina „već nanela velike gubitke Rusiji na početku rata“.
„Uveren sam da će SAD nastaviti da pružaju pomoć Ukrajini. Putujem u zemlje NATO-a i dobijam istu poruku podrške. Samo u poslednjih nekoliko dana Nemačka je najavila novu pomoć, a pomoć su obećale i druge zemlje NATO-a“, dodao je Stoltenberg.
Ranije je Evropska komisija saopštila da su evropske zemlje Kijevu već pružile pomoć od 83 milijarde evra od početka sukoba, dok su SAD Kijevu pružile samo vojne pomoći u vrednosti od skoro 45 milijardi dolara.
U emisiji „Moj pogled na Rusiju“ razmatramo da li Zapad pušta niz vodu Vladimira Zelenskog:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala