- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jedna saga je okončana – da li naslednica moćnog agenta priprema teren za drugu?

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
Pratite nas
Višegodišnja saga oko potencijalnog prelaska Kilijana Mbapea u Real Madrid je okončana – španski klub je digao ruke od francuskog napadača, a pojava naslednice legendarnog agenta Mina Rajole na stadionu Santjago Bernabeu pogrejala je ideju o tome da bi na terenu tog zdanja mogao da zaigra Erling Holand.
Rafaela Pimenta, brazilska advokatica, preuzela je posao legendarnog agenta Mina Rajole posle njegove smrti i time je postala jedna od najmoćnijih žena u svetu fudbala.
Kako je njen prethodnik bio praktično zabranjen na stadionu Santjago Bernabeu, nije se verovalo da će agencija koju je osnovao ikada moći da posluje sa Real Madridom, ali se stvari izgleda menjaju.
Španski mediji su na dan utakmice Lige šampiona između Reala i Brage u Madridu objavili da je „kraljevski klub“ definitivno odustao od trke za Kilijanom Mbapeom, napadačem PSŽ, koji je već godinama bio „viđen“ u belom dresu.
To se, međutim, neće dogoditi, pišu mediji, koji su istog dana na stadionu snimili Pimentu, i to u svečanoj loži.
Odmah su počele da kruže glasine o tome da bi Pimenta mogla da „završi“ transfer Holanda u Real Madrid iz Mančester sitija, u koji je stigao prošle godine.
Ali, idućeg leta će se aktivirati ugovorna klauzula o mogućem transferu u drugi klub, za cenu od 180 miliona evra.
Pa, ostaje da se vidi da li će Pimenta uspeti da nastavi putem svog slavnog prethodnika Rajole i učini fudbalski svet još zanimljivijim.
"Ne, ne, ne, ne", rekla je Pimenta na pitanje španskih medija, ali je to radio i Rajola pa je uspevao da napravi neverovatne transfere u svojoj legendarnoj menadžerskoj karijeri.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala