- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov o mračnoj strani: „Bes me je obuzeo“

© AP Photo / Andy WongAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov lako je pao pred Karlosom Alkarasom u meču drugog kola Završnog mastersa u Torinu, a susret je obeležio njegov napad besa, kada je udarao reketom o svoju nogu i mogao je ozbiljnije da se povredi. Progovorio je o tome peti reket planete, rekavši da nije mogao da iskontroliše bes.
Borio se i odlično držao Rubljov sa favorizovanim Alkarasom u prvom setu, gde se do 5:5 igralo gem za gem bez brejka, da bi Španac iskusno „ukrao“ servis rivalu za 6:5, da bi usledila potvrda brejka.
Start drugog seta nije ukazivao na novi brejk Španca, ali je onda jedna greška izbacila iz takta Andreja Rubljova koji je na kraju pretrpeo novi gubitak servisa već u prvom gemu drugog seta.
Bio je to okidač da se Rus razbesni, doživi svojevrsno „pomračenje“ uma i počne sebe jako da udara reketom po desnoj butini i kolenu.
„Dobro je koleno, ništa strašno. Jednostavno, nisam uspeo da iskontrolišem bes. Teško je kada dođete na neki jak turnir i želite da ga okončnate dobro. Ponekad ste veoma razočarani što je usledio drugačiji scenario. To je upravo sada bio slučaj i nisam mogao da izađem na kraj sa besom, nisam mogao da se kontrolišem“, rekao je Rubljov i dodao:
„Imao sam tu pogrešnu odluku koja je uticala na mene. To je deo sporta i to se dešava u većini mečeva, ali je posle toga poena Alkaras zaigrao još bolje. Usledio je as, kasnije i viner, i brzo smo došli do 30:0“, rekao je Rus.
Rubljov je završio učešće na Završnom turniru u Torinu jer je u dva meča zabeležio isto toliko poraza. Prvo je koban po njega bio Danil Medvedev, zatim i Alkaras. Obojica u dva seta. Rubljovu je do kraja turnira ostalo još da odmeri ssnage sa Aleksandrom Zverevom.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
SPORT
Đoković prvi put igra u popodnevnom terminu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala