- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Pavlina u Rusiji na festivalu za podršku ruskoj istoriji i kulturi „Od ovog ne odstupamo“

© Sputnik / Lola ĐorđevićPavlina Radovanović
Pavlina Radovanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
Pratite nas
Pavlina Radovanović, mlada pevačica iz Orahovca boravi u svojoj drugoj poseti Rusiji koja je organizovana na inicijativu Ruskog doma u Beogradu. Glavni razlog njenog odlaska u Rusiju je učešće na međunarodnom festivalu za podršku ruskoj istoriji i kulturi „Od ovog ne odstupamo“, koji će po prvi put biti održan u Pskovu.
Pavlinu su danas u Moskvi dočekali predstavnici organizacionog komiteta Festivala, a već sutra počinje zvanični program njene posete.
Sa njom će se u Moskvi 16. novembra sastati iguman Hrama Blagovesti Presvete Bogorodice otac Sergej, koji će blagosloviti njen boravak. Nakon obilaska Moskve i učešća u Gala koncertu u jednom od prestoničkih Kulturnih centara, Pavlinu sutradan dočekuje grad domaćin festivala Pskov, navodi se u saopštenju Ruskog doma.
Svečano otvaranje ovog kulturnog događaja planirano je za 18. novembar u Pskovskoj filharmoniji, najvećoj koncertnoj dvorani u gradu. Pavlina će imati prilike da se u nekoliko navrata predstavi u okviru koncertnih programa, na kojima će učestvovati solisti iz petnaest zemalja sveta, među kojima su Velika Britanija, Italija, Kanada, Kina, Francuska i dr.
Pored učešće na Festivalu, Pavlinu očekuju brojne obrazovne aktivnosti, kao što su radionice vrsnih vokalnih umetnika, posete kulturnim i duhovnim znamenitostima grada, u koje je uvršten i njegov najvažniji duhovni centar – Pskovsko-pečerski manastir.
Svoje utiske sa Festivala i boravka u Rusiji Pavlina će sumirati po povratku u Moskvu 25. novembra, u televizijskoj emisiji na ruskom kanalu „Carьgrad“.
Pavlina Radovanović iz Orahovca, Kosovo i Metohija, interpretator je kosovskih i narodnih pesama. Na inicijativu i u organizaciji Ruskog doma, sa samo 12 godina Pavlina je održala svoj prvi solistički koncert u Beogradu. Kroz svoj rad prikuplja novac za Kosovo i Metohiju i za svetinje koje se tamo nalaze. Za svoj radi ima blagoslov vladike raško- prizrenskog Teodosija.
Pavlina Radovanović - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
Imate li minut?
Pavlina Radovanović: Poruka za Srbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala