- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je pao, a Italijani mu zbog „grešnika“ naivno skinuli krunu /foto/

© AP Photo / Adam HungerJanik Siner Saša Zverev US Open
Janik Siner Saša Zverev US Open - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
Pratite nas
Novinari italijanskog sportskog lista "Gazete delo Sport" bili su toliko opijeni trijumfom Janika Sinera nad Novakom Đokovićem, da su brže polje u javnost pojurili s ilustracijom kako Srbin predaje krunu četvrtom igraču planete.
Kažu da u životu ne valja trčati pred rudu, a time se očigledno nisu rukovodile koleg iz italijanskog sportskog lista, koji na Čizmi i šire uživa ugled.
Jeste Janik Siner impresivnom igrom i zasluženom pobedom ispisao istoriju, kao treći teniser koji je uspeo da pobedi Đokovića u odlučujućem tajbrejku, pre nego što je napunio 23 godine, ali igrati se tek tako sa krunom, to je, u najmanju ruku neozbiljno i može samo dodatno da motiviše svetskog broja jedan.
Pre Sinera, tako nešto za rukom je pošlo jedino Karlosu Alkarasu i Austrijancu Dominiku Timu.
Pao je Novak pred „grešnikom“, izgubio je bitku, ali nikako i rat, s obzirom da postoji mogućnost da se pomenuti dvojac ponovo sastane na Završnom turniru u Torinu i to u velikom finalu.
Siner je u petom meču protiv najboljeg tenisera svih vremena uspeo da upiše prvi trijumf, a u tom poduhvatu imao je veliku pomoć publike koja je u ključnim trenucima bila neprijatelj Đokoviću.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Karlos bira Novakovu ili Rafinu sudbinu
„Atmosfera je bila neverovatna, mnogo su mi pomogli navijači. Kao što sam rekao i prvog dana, privilegija je biti ovde i igrati u TOrinu Očekivao samtežak meč i trudio sam se da radim sipravne stvari. Čak i da sam izgubio, barem je meč bio dobar. Za moju psihu je bilo bitno da ga pobedim, kako bi zhao da mogu da ga pobedim i u narednim mečevima“, poručio je posle trijumfa Italijan.
Siner je tako okončao Novakov savršen i nestvaran niz od 19 uzastopnih pobeda posle poraza od Karlosa Alkarasa u finalu Vimbldona.
Ipak, čitava ta priča oko predavanja krune, nesumnjivo se čini da je stigla prerano jer Janik i dalje nema Grend slem titulu, dok je teniski kralj Novak Đoković na koti 24 i čini se da tu ne namerava da se zaustavi.
Sineru koji ima maksimalne dve pobede u Zelenoj grupi preostaje još da odmeri snage sa Holgerom Runeo, dok Novaka u četvrtak očekuje duel s Poljakom Hubertom Hurčačom, koji je zamenio povređenog Stefanosa Cicipasa.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković Holger Rune Torino - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Kako Novak može do polufinala u Torinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala