- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Najveća beogradska škola posle pretnji donela odluku: U četvrtak neće biti neposredne nastave

© Ustupljeno SputnjikuOsnovna škola "20. oktobar"
Osnovna škola 20. oktobar - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
Pratite nas
Na sednici Nastavničkog veća najveće škole u Beogradu, OŠ "20. oktobar" odlučeno je da se u četvrtak,16. novembra, ne drži neposredna nastava u prostorijama škole, zbog pretnji i konstantnih dojava o bombama koje škola dobija već dve nedelje.
Učenici i nastavno osoblje su poslednjih dana često evakuisani zbog pretnji koje stižu imejlom sa anonimne adrese.
„Na sednici Nastavničkog veća održanoj večeras kolektiv naše škole doneo je odluku da u četvrtak, 16.11.2023. godine ne drži neposrednu nastavu u učionicama škole kao odgovor na pretnje kojima smo naši učenici i mi, zaposleni, izloženi prethodnih nedelja. Dan ćemo iskoristiti za uspostavljanje komunikacije sa učenicima putem gugl učionica, kao i za dogovore o budućim koracima. Vas roditelje pozivamo da nam pružite podršku i pokažete razumevanje za našu odluku u ovim teškim danima za sve nas“, navodi se u saopštenju škole, prenosi Blic.
Sastanku Saveta roditelja, koji je održan danas, prisustvovali su nadležni iz MUP-a, Ministarstva prosvete i Školske uprave.
„Sigurni smo da ministarstva prosvete i unutrašnjih poslova predano rade na rešavanju novonastale situacije i nadamo se da će se ona što pre normalizovati na zadovoljstvo svih nas. Unapred zahvalni članovi kolektiva OŠ "20. oktobar"“ dodaje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala