- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

INFOGRAFIKA Nove trgovačke rute u svetu

Pratite nas
Pogledajte u infografici Sputnjika gde se planira uspostavljanje novih svetskih transportnih koridora.
Potpisivanje sporazuma o stvaranju ekonomskog koridora Indija-Bliski Istok-Evropa (India-Middle East-Europe Economic Corridor ─ IMEC) bio je glavni rezultat samita G20 u Nju Delhiju u septembru.
Glavni akteri sporazuma su Indija, Saudijska Arabija, UAE, Izrael i Evropska unija. Projekat, koji se procenjuje na 20 milijardi dolara, povezaće železničku i pomorsku Indiju i bliskoistočne države sa Zapadom i očekuje se da će obezbediti ekonomski razvoj u zemljama duž koridorske rute.
IMEC je odmah počeo da se posmatra kao protivteža kineskoj inicijativi „Pojas i put“. Međutim, „Pojas i put“ ima globalne ambicije, a IMEC je usmeren na međuregionalnu saradnju.
Što se tiče morske linije između indijske luke Čenaj i ruskog Vladivostoka, ovaj koridor se može koristiti za transport energenata različite vrste i drugih tereta. Usklađivanje projekta između Rusije i Indije je u završnoj fazi. Morski put Vladivostok-Čenaj (do 1996. godine ─ Madras) uspešno je funkcionisao u sovjetskom periodu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala