- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Ne ide dobro“: Na Zapadu predviđaju Ukrajini još veće probleme

© Sputnik / Stanislav Krasilьnikov / Uđi u bazu fotografijaPripema posade oklopnih vozila u zoni specijalne vojne operacije
Pripema posade oklopnih vozila u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Pratite nas
Ukrajina može da pobedi u sukobu samo uz veliko mešanje SAD, što je sada malo verovatno, a Kijev čekaju još veći problemi zbog republikanaca, piše list „Njuzvik“, pozivajući se na izvor u američkom Kongresu.
„Hajde da se suočimo sa istinom: sukob u Ukrajini ne ide dobro. Da bi Ukrajina pobedila, SAD ne samo da će morati da se drže sadašnjeg kursa – moraćemo značajno da povećamo našu angažovanost. Nažalost, ne vidim da ćemo to uraditi. Sada je pitanje da li ćemo zadržati i dosadašnji kurs“, saopštio je izvor u Kongresu.
Istovremeno, bivši pomoćnik jednog od republikanskih kongresmena Stiven Mur rekao je za „Njuzvik“ da se u SAD formira široka opozicija Kijevu. Kako je rekao, to je povezano sa „uticajnim snagama u konzervativnom taboru“ koji namerno šire negativne informacije o situaciji u Ukrajini.
Po rečima izvora lista iz Kongresa, predsednička kampanja Donalda Trampa samo će produbiti razdor.
„Mislim da postoji problem (za kijevski režim) i očekujem da taj problem postane još veći. Nažalost, brojke i vreme nisu na njihovoj strani“, zaključio je službenik Kongresa.
Ranije je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio da je američka administracija potrošila oko 96 odsto finansijskih sredstava koja su bila namenjena za pomoć Ukrajini.
Boevaя rabota RSZO Grad po poziciяm VSU na Soledarskom napravlenii v zone provedeniя specialьnoй voennoй operacii - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusija u UN: Zapad shvata propast ukrajinske kontraofanzive
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala