- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Aligator“ u svom sjaju: Dubai ispratio let čuvenog ruskog helikoptera Ka-52 /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Ka-52 "Aligator"
Helikopter Ka-52 Aligator - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Pratite nas
Ruski helikopter Ka-52 pokazao je svoje umeće tokom drugog dana međunarodne avio-izložbe u Dubaiju, a let „aligatora“ pratili su brojni gosti.
Vojni stručnjaci i gosti iz celog sveta koji su stigli u Ujedinjene Arapske Emirate na izložbu avijacije „Dubai eršou 2023“ imali su priliku da vide let čuvenog ruskog helikoptera Ka-52.
Tokom prvog dana izložbe vladalo je veliko interesovanje za rusku letelicu – između ostalog avion su osmotrili i predstavnici američke delegacije. Kako je rekao generalni direktor „Rosteha“ Sergej Čemezov, ne postoji rizik da će SAD moći na taj način da prekopiraju tehnologije. Po njegovim rečima, Amerikanci su pokazali interesovanje za model Ka-52 jer se „Aligator“ veoma dobro pokazao tokom specijalne vojne operacije, „što je poznato u celom svetu“.
Podsećamo, borbeni izviđačko-jurišni helikopter nove generacije namenjen je za uništavanje tenkova, oklopne i druge vojne tehnike, ljudstva i helikoptera protivnika, kako na prvoj liniji, tako i u dubini fronta, u svim vremenskim uslovima i u bilo koje vreme dana.
„Rosoboroneksport“ po prvi put predstavlja u Dubaiju helikopter Ka-52 sa kompletom naoružanja. Međunarodni stručnjaci priznaju da je helikopter najbolji u svom tržišnom segmentu
Međunarodna izložba avijacije „Dubai eršou 2023“ traje od 13. do 17. novembra.
Boevoe primenenie rossiйskogo vertoleta Ka-52 v Sirii - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
RUSIJA
Mogu samo da gledaju: Amerikanci analizirali ruskog „aligatora“ na izložbi u Dubaiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala