Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zapaljena srpska zastava na spomeniku ubijenim Srbima u Orahovcu

© Foto : Sputnjiku ustupila Kancelarija za Kosovo i MetohijuZapaljena srpska zastava na spomeniku ubijenim Srbima u Orahovcu
Zapaljena srpska zastava na spomeniku ubijenim Srbima u Orahovcu - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
Pratite nas
Na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac koji su mučki stradali od ruke albanskih ekstremista, tokom vikenda je zapaljena srpska trobojka, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Na ovom mestu na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine.
„Paljenje srpske trobojke i skravljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odoleva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila“, navodi Kancelarija.
Kancelarija za Kosovo i Metohijunavela je da će, zajedno sa svojim predstavnicima na terenu, postaviti novu trobojku.
U saopštenju se pozivaju međunarodni predstavnici i misije koje deluju na prostoru KiM da dođu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoču i da sa tog mesta pošalju jasnu poruku da su ovakvi etnički incidenti i napadi na srpsko postojanje na KiM nedopustivi.
„Spaljena srpska zastava, preorane srpske kosti, izmeštanje spomenika srpskim herojima palim u Prvom svetskom ratu sa groblja u Prištini, slika su i prilika Kurtijeve antisrpske politike mržnje koja stimuliše ekstremiste u njihovim suludim aktima“, zaključuje se u saopštenju.
SRBIJA
Ovo je kraj: Da li je Priština upravo zalupila vrata za buduće pregovore sa Beogradom?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala