- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusi evakuisani iz Pojasa Gaze sleteli u Moskvu

© Sputnik / Kirill KallinikovPutnici na aerodromu Domodedovo u Moskvi
Putnici na aerodromu Domodedovo u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
Pratite nas
Specijalni avion Il-76 ruskog Ministarstva za vanredne situacije sa 70 ruskih državljana evakuisanih iz Pojasa Gaze sleteo je u Moskvu.
Avion Il-76 sleteo je na aerodrom „Domodedovo“ u Moskvi. Ovo je prva grupa državljana Rusije dovedena iz Kaira koja je napustila Gazu preko graničnog prelaza „Rafa“. Tokom leta su ih pratili lekari i psiholozi Ministarstva za vanredne situacije. Avion je poleteo sa aerodroma u Kairu u ponedeljak popodne.
Evakuaciju ruskih državljana iz Pojasa Gaze koji su se našli u zoni palestinsko-izraelskog sukoba organizovalo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije zajedno sa ruskim diplomatama. Prva grupa ruskih državljana je 12. novembra prešla na teritoriju Egipta preko prelaza „Rafa“. Prelaz je za dva dana prešlo ukupno 168 ruskih državljana. Pripadnici ruskog Ministarstva za vanredne situacije dočekali su ih i pružili medicinsku i psihološku pomoć.
Kako je ranije saopštila portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, za evakuaciju iz Pojasa Gaze se prijavilo više od hiljadu ljudi, među kojima su „i državljani Ruske Federacije, sunarodnici i 300 maloletnika“.
Kako je Gaza podelila svet pogledajte u najnovijoj emisiji „Svet sa Sputnjikom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala