- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pokazali se u borbama: U svetu raste potražnja za ruskim lovcima i tenkovima

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuska artiljerija
Ruska artiljerija - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
Pratite nas
Potražnja za ruskim lovcima Su-35, borbenim helikopterima Ka-52, tenkovima T-90 i višecevnim raketnim lanserima TOS-1A na svetskom tržištu naoružanja porasla je usled njihove primene tokom specijalne operacije, izjavio je zamenik direktora korporacije „Rosteh“ Vladimir Artjakov.

„Ako govorimo o konkretnim modelima za kojima je porasla potražnja na osnovu rezultata njihove borbene upotrebe, to su, na primer, lovci Su-35, borbeni helikopteri Ka-52 i vođeno avionsko naoružanje, tenkovi tipa T-90, višecevni raketni lanseri TOS-1A, samohodne haubice „msta-S“, višecevni raketni bacači „tornado-G“ i „tornado-S“, lutajuća municija „kub-E“, sistemi PVO i sistemi za elektronsko ratovanje, sistemi borbe protiv dronova, malokalibarsko oružje““, rekao je Artjakov za list „Ruska gazeta“.

On je napomenuo da su se vojni proizvodi korporacije „Rosteh“ tokom specijalne vojne operacije pokazali kao pouzdani u radu i veoma efikasni u suprotstavljanju najsavremenijoj tehnici zapadnih konkurenata. Stoga je značajno poraslo interesovanje zapadnih partnera za rusko oružje, istakao je Artjakov.
„Portfolio narudžbi 'Rosoboroneksporta' stabilno se drži na nivou od preko četiri biliona rubalja (oko 43 milijarde dolara). Stalno radimo na njegovom povećanju – širimo geografiju i asortiman isporuka u prijateljske zemlje, promovišemo proizvode za sve vrste oružanih snaga i rodova vojske. Trenutno su najperspektivnije oblasti vazduhoplovstvo, PVO i oklopna tehnika, malokalibarsko oružje“, zaključio je on.
KAVER  infografika avioni Su-57 naspram američkog F-22 - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
MULTIMEDIJA
INFOGRAFIKA Su-57 protiv F-22: Koji je bolji?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala