- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika pobeda posle jezivog povratka u prošlost – Zverev porazio Alkarasa u Torinu /video/

© AP Photo / Elise AmendolaNemački teniser Aleksander Zverev na US openu 2021.
Nemački teniser Aleksander Zverev na US openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
Pratite nas
Posle preokreta Aleksandar Saša Zverev, nemački teniser ruskog porekla, pobedio je Karlosa Alkarasa rezultatom 6:7, 6:3, 6:4 u prvom kolu grupne faze završnog turnira u Torinu. Saša je sve zabrinuo kada je pao u trećem setu jer je podsetio na pad sa Rolan Garosa gde se strašno povredio, ali kada se pridigao Zverev je nastavio da dominira.
Kao favorit je Karlos Alkaras ušao u dule protiv Saše Zvereva, međutim na startu nije baš uspeovao da pravda tu ulogu, a nemački teniser ruskog porekla koristio je priliku.
Zverev je napravio brejk već u trećem gemu, ali mladi Španac brzo je uspeo da se resetuje i vrati brejk i to na impresivan način sa nulom. Imao je priliku nemački teniser ponovo da napadne Karlosov servis, ali propustio je čak četiri nove šanse za brejk.
Sa druge strane, tri je propustio Alkaras, pa je tako taj-brejk morao da odluči, a u njemu je sigurniji bio momak iz Mursije.
Iako je na početku drugog seta slutilo na to da je Karlos ušao u ritam jer je odmah stigao do prilike da oduzme protivniku servis gem, taj utisak je prevario, pošto je ponovo prvi do brejka stigao Zverev.
Ovoga puta nemački teniser sačuvao je tu prednost i ostao u igri za pobedu.
Treći set počeo je ujednačeno, međutim već u trećem gemu Saša je počeo da preti, a onda je u petom gemu i napravio brejk. Ono što se potom dogodilo nije bilo ni najmanje prijatno.
Poveo je sa 0:15 na Sašin servis Alkaras, a onda je nemački teniser pao i automatski podsetio na pad od prošle godine na Rolan Garosu zbog kojeg je van terena bio više od pola godine.
Uhvatio se Zverev za glavu, uplašio se da se istorija ne ponovi, ali je na sreću ustao i uspeo da privede gem kraju i to na sjajan način jer je ubacio sva četiri prva servisa.
Nije pad previše poremetio Zvereva koji je spasao brejk loptu i na kraju upisao prvu pobedu u Crvenoj grupi.
Alkarasu je ovo treći vezani poraz, nakon što ga je Grigor Dimitrov eliminisao u Pekingu, a Roman Safijulin u Parizu.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
SPORT
Ruski teniseri su svetska sila
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
SPORT
Gotovo je! Novaku već drugog dana turnira uručen pehar /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala