- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski stručnjak: Putin ─ superneprijatelj iz Kremlja koji treba da zastraši Evropu

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
Pratite nas
Pokušaji ultraglobalista da zastraše Evropu ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izgledaju čudno: nekadašnja nemačka kancelarka Angela Merkel mnogo puta se sastala sa ruskim liderom i morala je da shvati sa kakvim „čudovištem“ ima posla, smatra bugarski analitičar Miroslav Popov.
Prema njegovim rečima, bar 80 odsto evropskih građana ne shvata šta je Rusija, kako je došlo do rata u Ukrajini, kakvi su njegovi istorijski i politički koreni.

„Interesi globalnog Zapada i ultraglobalista prinudno su stvorili novog neprijatelja, superneprijatelja u liku Putina, ili 'čoveka iz Kremlja’. Putinova politika nije antikapitalistička, ona je prokapitalistička. On želi normalan, uređen, racionalan kapitalizam koji bi odgovarao nacionalnim interesima“, izjavio je stručnjak za TV „Bugarska slobodna televizija“.

Ono što je još važnije, istakao je stručnjak, jeste da takva Putinova politika pokazuje iluzije i bolesti deklarativno uspostavljenog takozvanog unipolarnog sveta.
Unipolarni svet je u krizi, ocenio je Popov.
„Sama Evropa tokom ovih proteklih 20-30 godina ne napreduje, već klizi nadole, prolazeći kroz degradaciju u političkom smislu. Tamo se nameću potpuno drugačije, sulude, uvrnute ideje“, zaključio je on.
Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da pojedini političari u zapadnim zemljama već počinju „kroz zube“ da priznaju formiranje multipolarnog sveta.
Lavrov je istakao da kolektivni Zapad ulaže sve napore da „oživi zastareli unipolarni model, da natera svet da živi po izmišljenom zapadnocentričnom poretku zasnovanom na pravilima, a da one koji se ne slažu sa tim pravilima koja niko nigde nije video, nastoje da kazne“.
U novom izdanju emisije „Moj pogled na Rusiju“ pogledajte kakvu viziju o novom svetskom poretku ima Vladimir Putin, a kakvu Džozef Bajden:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala