- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki mediji: Nijedan lovac pete generacije nema borbeno iskustvo kao Su-57

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaGeneralna proba aeromitinga
Generalna proba aeromitinga - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
Pratite nas
Piloti koji upravljaju ruskim lovcima pete generacije Su-57 imaju jedinstvene borbene veštine, zahvaljujući ispunjavanju zadataka u zoni specijalne vojne opetacije, prenosi američki časopis „Militari voč“.

„Nijedan drugi lovac pete generacije nije stekao čak ni približno iskustvo“, navodi se u članku.

Autor teksta ističe da su piloti Su-57 nakupili značajno iskustvo u uslovima izuzetno intezivnih borbenih dejstava, pri čemu su se avioni odlično pokazali u ispunjavanju svojih zadataka protiv Oružanih snaga Ukrajine.
U tekstu se naglašava da je ovaj model aviona ispunjavao složene operacije na ukrajinskom ratištu, uključujući protivvazduhoplovnu odbranu i borbe u uslovima loše vidljivosti.
Su-57 je višenamenski lovac pete generacije, koji je prouizvela kompanija „Suhoj“. Namenjen je uništavanju svih vrsta ciljeva, u vazduhu, na kopnu i na vodi.
Lovac može da koristi raznovrsnu municiju, uključujući rakete klase „vazduh-vazduh“ malog, srednjeg i velikog dometa, navođene rakete „vazduh-zemlja“, avijacione bombe od 250, 500 i 1.500 kilograma. Maksimalni teret koji može da nosi jeste deset tona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala