- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nestvarna dominacija Marininih „lavica“ – stotka koja je ostavila Makedoniju u čudu

© AP Photo / Mark BakerSrpske košarkašice
Srpske košarkašice - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala na gostovanju ekipu Severne Makedonije u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 103:60 (30:12, 21:16, 28:18, 24:14).
Da su veliki favoriti srpske košarkašice odlučno su pokazivale od starta utakmice, a dvocifrenu prednost stekle su već na četiri minuta do kraja prve deonice. Maestralne su bile lavice Marine Maljković pogotovo u napadu, ubacile su čak 30 poena, a protivnice svele samo na 12.
Arda Guler - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
SPORT
Turčin se povredio i „namestio“ otkaz Hrvatu: Neko je morao da plati ceh
Makedonke su pokušavale da se probude u drugoj četvrtini, ali srpske košarkašice stigle su do velike prednost od 25 poena. Za jedno poluvreme Srbija je protivnice ostavila na 28 poena, dok su izabranice Maljkovićeve upisale čak 51 poen.
Posebno su dominirale Anđela Dugalić i Tina Krajišnik, ali je posle tri deonice Srbija među dvocifrenim košarkašicama imala i Ivon Anderson, kao i Ivanu Racu.
Dominaciju Srpkinja u ofanzivi sjajno je pokazao i podatak da su za tri deonice upisale deset ofanzivnih skokova, dok su protivnike bile na nuli!
Poslednju deonicu srpske košarkašice otvorile su serijom 8:0, a jedino što je Makedonkama ostalo jeste da se nadaju da će ublažiti poraz koji je bio neminovan jer su Srpkinje imale u jednom trenutku velikih plus 39.
Otišla je ta prednost i na preko 40 poena razlike, srpske košarkašice lako su sprečavale napade protivnica, imale su čak 15 ukradenih lopti.
U ekipi Srbije Dugalić je bila najbolja sa 17 poena, četiri skoka i asistencijom, a pratila ju je Anderson sa 14 poena, tri skoka i šest asistencija. Najefikasnija na utakmici bila je makedonska košarkašica Anđelika Mitrašinović sa 23 poena , pet skokova i šest asistencija.
Ono što je bilo posebno impresivno jeste da su sve srpske košarkašice postigle poene, a poslednja je bila Marta Mitrović koja je uz zvuk sirene ubacila trojku.
Rokas Gedraitis - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
SPORT
Zvezda slomila Zadar – posle incidenta crveno-beli u Beograd nose pobedu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala